Diyanet Ankara Kurban Bayramı namazı saati 2020! Ankara bayram namazı saat kaçta kılınacak?

Kurban Bayramı bu yıl 31 Temmuz-3 Ağustos tarihleri arasında idrak ediliyor. Bayram vesilesiyle müminler çeşitli ibadetlerini yerine getiriyor ve Allah'a dua ediyorlar. Kurban Bayramı vakitleri aynı zamanda paylaşmanın ve kardeşliğin de pekiştiği bir zaman dilimini temsil ediyor. Çünkü kesilen kurbanı ihtiyaç sahipleriyle paylaşmak tarifi olmayan bir iç huzuru da beraberinde getiriyor. Ankaralılar ise bayram namazı saatine bakarak Kurban Bayramı namazı kılacaklar. Diyanet Ankara Kurban Bayramı namazı vakti ile ilgili güncel bilgilendirmeleri yapmıştı.

Mübarek Kurban Bayramı'nin ilk günü 31 Temmuz Perşembe günü idrak ediliyor. 4 gün sürecek olan bayramın son günü ise bu yıl 3 Ağustos Pazartesi'ye denk geliyor. Mümin vatandaşlar kurban kesme ibadetlerini yerine getirecekler, bayram namazı saati girdiğinde namaz kılacaklar. Aynı zamanda tüm bayram vakitlerinde olduğu gibi bu bayramda da çeşitli ibadetler yapılacak, dualar edilecek ve ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunulacak. Diyanet Ankara Kurban Bayramı namazı vakti de Ankaralılar için önem arz ediyor. 

İL İL BAYRAM NAMAZI VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

ANKARA BAYRAM NAMAZI SAATİ KAÇTA?

Ankara bayram namazı saati Diyanet tarafından 06.19 olarak duyuruldu.

KURBAN BAYRAMININ ÖNEMİ NEDİR?

 Kurban gerek fert gerekse toplum açısından çeşitli yararlar taşıyan malî bir ibadettir. Kişi kurban kesmekle Allah'ın emrine boyun eğmiş ve kulluk bilincini koruduğunu canlı bir biçimde ortaya koymuş olur. Müminler her kurban kesiminde Hz. İbrâhim ile oğlu İsmâil'in Cenâb-ı Hakk'ın buyruğuna mutlak itaat konusunda verdikleri başarılı sınavın hâtırasını tazelemiş ve kendilerinin de benzeri bir itaate hazır olduğunu simgesel davranışla göstermiş olmaktadır.

Özellikle et satın alma imkânı hiç bulunmayan veya çok sınırlı olan yoksulların bulunduğu ortamlarda onun bu rolünü daha belirgin biçimde görmek mümkündür. Zengine malını Allah'ın rızâsı, yardımlaşma ve başkalarıyla paylaşma yolunda harcama zevk ve alışkanlığını verir, onu cimrilik hastalığından, dünya malına tutkunluktan kurtarır. Fakirin de varlıklı kullar aracılığıyla Allah'a şükretmesine, dünya nimetinin yeryüzündeki dağılımı konusunda karamsarlık ve düşmanlıktan kendini kurtarmasına ve kendini toplumunun bir üyesi olarak hissetmesine vesile olur.

KİMLER KURBAN KESEBİLİR?

Diyanet İşleri, kurban kesmenin kimlere farz olduğu hakkında açıklama yaptı. Allah’ın rızasına ermek maksadıyla kesilen kurbanın, belirli şartları taşıyan hayvanın usulüne göre kesilmesi uygun görülmüştür. Akıl sağlığı yerinde, hür, mukim ve dinî ölçülere göre zengin sayılan mümin, ilâhî rızayı kazanmak gayesiyle kurbanını kesmekle hem Cenab-ı Hakk’a yaklaşmakta, hem de maddi durumlarının yetersiz olması sebebiyle kurban kesemeyenlere yardımda bulunmaktadır (Serahsî, el-Mebsût, XII, 8; İbn Nüceym, el-Bahr, VIII, 197). Bu ibadetin ruhunda Hakk’a yakınlık ve halka fedakârlıkta bulunma anlayışı vardır. Kurban, bir müslümanın bütün varlığını, gerektiğinde Allah yolunda feda etmeye hazır olduğunun bir nişanesidir.