Ankara bayram namazı vakti 2018 yılı için saati Diyanet açıklaması

Ankara bayram namazı vakti 2018 yılı için saat kaçta açıklandı. Diyanet İşleri Başkanlığı 2017 yılı Ramazan Bayramı namaz saatlerini il il liste halinde diyanet.gov.tr sitesinden yayınladı. Ramazan Bayramı namazı 2 rekattır.

Ankara bayram namazı vakti 2018 yılı için saat kaçta açıklandı. Diyanet İşleri Başkanlığı 2018 yılı Ramazan Bayramı namaz saatlerini il il liste halinde diyanet.gov.tr sitesinden yayınladı. İstanbul'da bu yıl bayram namazı saat 06:17'de, Ankara'da 06:04, İzmir'de 06:31'de, Diyarbakır'da 05:40, Edirne'de ise 06:25 olarak belirlendi. Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı namazları ikişer rekâttır ve kılınışları aynıdır. 

15 HAZİRAN İL İL BAYRAM NAMAZI SAATLERİ İÇİN TIKLAYIN

EN GÜZEL BAYRAM MESAJLARI İÇİN TIKLAYINIZ

İL İL BAYRAM NAMAZI VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYIN

ANKARA BAYRAM NAMAZI SAAT KAÇTA?

İstanbul'da bu yıl bayram namazı saat 06:17'de, Ankara'da 06:04, İzmir'de 06:31'de, Diyarbakır'da 05:40, Edirne'de ise 06:25 olarak belirlendi.

Ankara Ramazan Bayramı namaz vakti : 06:04 

BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR?

Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı namazları ikişer rekâttır ve kılınışları aynıdır. Bayram namazları cemaatle kılınır. Namaz vakti girince, ezan ve kamet getirilmeksizin imam-hatip, Ramazan veya Kurban bayramı namazına niyet eder. Cemaat de aynı şekilde bayram namazını kılmak üzere mevcut imam-hatibe uymaya niyet eder.

İmam, "Allâhü ekber" diyerek tekbir alır ve ellerini bağlar. Cemaat de aynı şekilde tekbir getirip ellerini bağlar. İmam ve cemaat içlerinden "Sübhâneke" duasını okur. Sonra İmam ve cemaat, "Allâhü ekber" diyerek tekbir alır, eller kulaklar hizasına kadar kaldırılıp yana bırakılır. Sonra aynı şekilde "Allâhü ekber" diyerek bir tekbir daha alınır ve eller yine yana bırakılır. Üçüncü kere "Allâhü ekber" diyerek tekbir alınır ve bu sefer eller bağlanır. Tekbirler arasında üç defa "sübhanellâhi’l-azîm" diyecek kadar beklenir. Bundan sonra cemaat susup bekler. İmam, gizlice eûzü-besmele çeker, Fatiha ve zamm-ı sûreyi sesli olarak okur, sonra rükû ve secdeler yapılır ve ikinci rekâta kalkılır. İkinci rekâtta imam, gizlice besmele çeker, "Fatiha" ve "zamm-ı sûre"yi yine sesli olarak okur. Ardından imam ve cemaat, "Allâhü ekber" diyerek tekbir alır, eller kulaklar hizasına kadar kaldırılıp yana bırakılır. Peşinden aynı şekilde "Allâhü ekber" diyerek bir tekbir daha getirilip eller yine yana bırakılır.