Angola nerede, nüfusu kaç, para birimi nedir? Angola Cumhurbaşkanı kim?

Angola Cumhurbaşkanı Lourenço, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetiyle, 26-29 Temmuz'da Türkiye'ye resmi ziyaret gerçekleştiriyor. Angola Cumhurbaşkanı başkente geldi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Angola Cumhurbaşkanı Joao Manuel Gonçalves Laurenço'yu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşılıyor. Peki, Angola nerede, nüfusu kaç? Angola Cumhurbaşkanı kim?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Angola Cumhurbaşkanı Joao Manuel Gonçalves Laurenço'yu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşılıyor. Angola ile ilgili aramalar hız kazandı. Peki, Angola nerede, nüfusu kaç? Angola Cumhurbaşkanı kim?

ANGOLA NEREDE?

Angola ya da resmî adı ile Angola Cumhuriyeti, Afrika kıtasının güneybatı bölümünde yer alan bir ülkedir. Kimbundu, Umbundu ve Kikongo dillerinde Ngola olarak adlandırılan ülkenin komşularını güneyde Namibya, kuzeydoğuda Kongo DC, doğuda Zambiya oluşturmakta olup, ülkenin batısında Atlas Okyanusu yer almaktadır.

ANGOLA ANGOLA NÜFUSU KAÇ?

Angola nüfusu 31,83 milyondur. (2019)

ANGOLA PARA BİRİMİ NEDİR?

Para birimi: Kwanza (AOA).

ANGOLA CUMHURBAŞKANI KİMDİR?

Angola Cumhurbaşkanı Joao Manuel Gonçalves Lourenço, Afrika ülkesi Angola'da 38 yıllık José Eduardo dos Santos iktidarından sonra ülkenin üçüncü devlet başkanı olarak 26 Eylül 2017 tarihinden bu yana devlet başkanlığı makamında bulunmaktadır. 67 yıl yaşındadır.