Amasya Ramazan Bayramı namazı saat kaçta kılınacak? Diyanet Amasya bayram namazı saati vakti 2022!

11 ayın sultanı Ramazan ayı sona eriyor. 2 Mayıs Pazartesi günü kutlanacak Ramazan Bayramı için Amasya bayram namazı vakti merak edilmeye başlandı. Bayram namazına gitmek isteyen kişiler ''Amasya bayram namazı saat kaçta kılınacak?'' sorusuna cevap arıyor. İşte Amasya bayram namazı vakti sizlerle...

Ramazan Bayramı için sayılı günler kala Amasya bayram namazı saati merak edilen konulardan bir tanesi oldu. İslam alemi için büyük öneme sahip Ramazan ayı sona eriyor. 30 gün boyunca oruç tutulan bu mübarek ayın sonu ise bayramla bitiyor. Peki, Amasya bayram namazı saat kaçta kılınacak? İşte Amasya bayram namazı vakti 2022...

AMASYA BAYRAM NAMAZI VAKTİ 2022

Ramazan Bayramı namazı 2 Mayıs Pazartesi sabahı kılınacak. Diyanet tarafından paylaşılan bilgilere göre Amasya bayram namazı saat 06.07'de kılınacak.

BAYRAM NAMAZI VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYIN

RAMAZAN BAYRAMINDA OKUNACAK DUALAR

Rabbimiz! Sen sevgili Peygamberin Hazreti Muhammed Mustafa sav'e, Ademoğlunun yaptığı her amelin karşılığı vardır. Ancak oruç müstesna, onun karşılığını ancak ben veririm diyorsun. Bizler de oruç tuttuk ya rabbi, bu orucun sevabı olarak bizleri Cennetine kavuştur. Sevgili Peygamberimize bizleri komşu eyle ya rabbi.

Evveli rahmet, ortası mağfiret sonu da cehennem azabından kurtuluş olan Mübarek Ramazan-ı Şerifi tamamladığımız şu bayram sabahında, sıcak yataklarından kalkarak, sana el açan bu mü'min kulların sana iltica ediyor, yalnızca Senden yardım diliyor, dualarımızı kabul eyle.

Mukabelesiyle, sahuruyla, iftarıyla, fitresiyle zekatıyla, orucuyla teravihi ile Ramazan ayında yapmış olduğumuz bütün ibadetleri kabul eyle. Tutmuş olduğumuz oruçları, kılmış olduğumuz namazları, teravihleri, yapmış olduğumuz hayır ve iyilikleri sen dergahı izzetinde makbul eyle.

Ya ilahel alemin! Senin sevgili peygamberin, Oruç tutanlar için bir cennetten bahsetti bizlere, O öyle bir cennet ki, sadece oraya oruçlular girecek. Bizler de oruç tuttuk. Bu bayram sabahı bayram namazını kılarak, bayram yapmaya hak kazandık. Bizleri vad ettiğin Reyyan ismindeki cennetine girenlerden eyle.

Bu bayram sabahı rahmetin sağnak sağnak yağdığı bu sabah senin kapına, boyun bükerek, duayı müminin en samimi ibadeti bilerek, sığınılacak tek kapının "Senin kapın" olduğunu bilerek geldim Ya rab!