Altın hayali küle döndü

Gaziantep'te ihtiyaç sahiplerine dağıtılan kömür tanelerinin içindeki sarımsı maddenin altın olduğu iddia edildi. İnceleme yapan kuyumcular, söz konusu maddenin pirit madeni olduğunu tespit etti.

İHA

Gaziantep'te son zamanlarda ihtiyaç sahiplerine dağıtılan kömürlerin içinden 'altın çıktığı' iddiaları kulaktan kulağa tüm şehre yayıldı. Sosyal medyaya da düşen söylenti şehir efsanesine dönüştü. Çuvallardaki kömür tanelerini tek tek kıran vatandaşlar, buldukları sarımsı maddeyi alarak kuyumcuya koştu.

BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADILAR

Atölyede incelenen maden parçasının altın değil; aksine değersiz pirit olduğu tespit edildi. Kuyumcu ustası Metin Yasin Avcı, şöyle konuştu: "Bize gelen ürünü ilk önce ateşe tuttuk, sonrasında altınlarda kullandığımız asit içerisine soktuk ve denedik. Çıkardığımızda tüm renginin gittiğini ve sadece siyah kömürün kaldığını gördük. Kömür işiyle ilgilenen birkaç kişiye sorduğumuzda pirit denilen bir maden olduğunu söylediler. Vatandaşlar çok büyük bir hayal kırıklığına uğradı."

SARI RENGİNİ GÖREN HEYECANLANIYOR

Sarı rengiyle altını andıran pirit madeni, demir ve kükürtten oluşuyor. En yaygın sülfür minerali olup birçok kayaç türünde bulunuyor.

Metin Yasin Avcı'nın ateşle test ettiği kömür parçasından geriye kül yığını kaldı.