Alman doktorun Türk gencin sağlam böbreğini alması geri dönülmez hatayla sonuçlandı

Almanya Bremen'de 3 yıl önce gittiği klinikte ameliyat olan Kerim Ramazan Uçar (20) işlem esnasında dalağı yerine böbreğinin alındığını iddia etti. Genç adam yanlış ameliyat yapan doktora karşı hukuk mücadelesini sürdüreceğini ve adaletin yerini bulmasını istediğini söyledi.

Uçar, Alman doktorun hasta olan dalağı yerine sağlam böbreğini aldığı ifade ederek ameliyat sonrası ruhsal ve fiziksel sorunlar yaşadığını açıkladı.

Açtığı davanın yeni tip koronavirüs sebebiyle 3 kez ertelendiğini işaret eden Uçar, geri dönüşü olmayan bu hatanın hukuki sürecin de yavaş işlemesi sebebiyle ailesini de etkilediği söyledi.

“SPOR HAYATIMI BİTİRDİLER”

Hatalı ameliyat sonrası birçok hasar alan Uçar, psikolojik destek aldığını ifade etti. Uçar yaşadıklarını, “Ameliyat edildiğimden bu yana bir türlü geçmeyen karın ağrıları çekiyorum. En çok sevdiğim futbolu halsizliğimden dolayı artık oynayamıyorum. Spor hayatımı bitirdiler. Geleceğimi kararttılar. Resmen yarım insan oldum. Psikolojik tedavi de alıyorum.” Diyerek aktardı.

Gencin annesi Duran Uçar ise yapılan ameliyatta doktorun hatasının açıkça belli olduğunu davanın neden hala sonuçlanmadığına anlam veremediğini ifade etti.

TÜRK DOKTORLARINA EMANET OLDU

Anne Uçar oğlunun karın ağrılarının olduğu aralık ayında Türkiye’ye getirerek muayene ettirdiklerini anlattı. Uçar açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Türk doktordan, yapılan ameliyatta oğlumun bağırsakları yanlış yerleştirildiğinden bu ağrıları yaşadığını öğrendik. Doktor, şimdilik bir onarım ameliyatının riskli olacağını söyledi. Bizi etraflıca aydınlatan Türk hekimlerinin farkını görmüş bulunuyoruz. Üzüldüğüm şey, hatalı ameliyatla bir insanın hayatı karartılıyor. Ne polis ne de savcı hamlede bulunuyor. Bremen Tabipler Birliği bile doktoru savunuyor. Bu nasıl bir adalettir. Ameliyatta doktorun yaptığı yanlışlığı ekibi de mi fark etmedi? Kim bilir kaç kişi böyle doktor hatalarına maruz kalıyor. Olayı anında Türk ve Alman basınına intikal ettirmemiz ve sürdürdüğümüz mücadele, hastane yönetimini şaşırttı. Ailece oğlumun hakkı için mücadelemizi sürdüreceğiz.”