Alkollü katil!

Kağıthane'de virajı alamayarak 8 yaşındaki Emir Berk'in üzerine devrilerek ölümüne neden olan beton mikserinin şoförü Hüseyin Toyga, 0.40 promil alkollü çıktı. Kamyonun şoför mahallinde de içki şişeleri bulundu.

DHA - İHA

İstanbul Kağıthane'de önceki gün virajı alamayarak gelin arabasının üzerine devrilen; altında kalan Emir Berk Nalcı'nın da ölümüne neden olan beton mikserinin şoförü Hüseyin Toyga'nın (52) tedavisi tamamlandı. Hastanede yapılan kan testinde, Toyga'nın 0.40 promil alkollü olduğu ortaya çıktı. Ayrıca olay yeri inceleme ekiplerinin kamyonun şoför kısmında alkol şişeleri bulduğu öğrenildi.

Taburcu olduktan sonra gözaltına alınan şoför, sevk edildiği adliyede mahkemeye çıkarıldı; 'taksirle öldürme' suçundan tutuklandı.

KAZA DEĞİL CİNAYET

Küçük Emir'in akrabası Cüneyt Gümüş, alkollü sürücüye en ağır cezanın verilmesini isteyerek, "Canımızı aldı, umutlarımızı aldı. Hayatımızı söndürdü. Kaza diyorlar ama bu bir kaza değil, bu bir cinayettir" dedi. Mikser şoförünün kaza yaptığının bile farkında olmadığını belirten Gümüş, "Kazadan sonra el kol hareketi yapmış, hiç umursamamış" diye konuştu.

GELİN ARABASINA BİNMEYE ÇALIŞIRKEN...

Feci kazanın yeni görüntüleri ortaya çıktı. Hızla ilerleyen beton mikserinin yol kenarındaki gelin arabasının üzerine devrildiği; düğüne gitmek üzere aracın arka koltuğuna binmek isteyen çocuğun kamyonun altında kaldığı görüldü.

Şoför Hüseyin Toyga, tutuklanarak cezaevine gönderildi.