Alkışı hak eden mahalle dayanışması... Hayata 'uzatma' kablosu

İzmir'de bir mahallede fırtınada uçan çatının kopardığı teller yüzünden elektrik kesildi. Oksijen cihazına bağlı yaşayan Okan için komşuları seferber oldu.

İzmir Gaziemir'de önceki akşam şiddetli fırtına nedeniyle inşaat halindeki müstakil bir evin çatısı uçtu. Uçan çatı sokakta bulunan elektrik tellerini koparırken, bir araç da çatının altında kaldı. İhbar üzerine adrese çok sayıda polis, itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Sokakta bulunan 3 katlı bina kopan tellerden dolayı elektriksiz kalırken, binanın 1'inci katında oturan ve iki yıldır solunum cihazına bağlı Duchenne Musküler Distrofi (DMD) hastası Okan Şahin (23) için yakınları ve komşuları zamanla yarıştı. Yolun karşı tarafında bulunan bir binadan uzatma kablolarıyla Şahin'in yaşadığı daireye elektrik çekilerek hastanın kullanmış olduğu başta solunum cihazı olmak üzere diğer cihazlar elektriğe bağlandı.

'KOMŞUDAN ELEKTRİK ÇEKTİK'

Elektrik kesintisinin kendilerini büyük bir paniğe sevk ettiğini belirten anne Melahat Şahin (49), "Çocuğum üç tane makineye bağlı yaşıyor. Elektrikler kesildiği zaman nefes almakta güçlük çekiyor. Kablolar uzatarak karşı komşudan elektrik çektik. Cihazları da bu sayede elektriğe bağladık. Ardından yetkililer gelerek elektrik arızasını giderdi" dedi.