Akşam ezanı kaçta okunuyor?

İlk kandil olan Regaip Kandili 22 Mart Perşembe gününe denk geldi. Peygamber Efendimizin Ramazan ayından sonra en çok oruç tuttuğu ay olarak Recep ayıdır. Bundan dolayıdır ki Regaip Kandili orucu daha bir önem taşır. Akşam ezanı vakitlerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

Kandiller de en çok yapılan ibadetler arasında oruç tutmak yer alıyor. Oruç; niyet ederek tan yerinin ağarmaya başlamasından (imsak vaktinden) itibaren güneş batıncaya kadar yememek, içmemek ve cinsel ilişkiden uzak durmak suretiyle yerine getirilen bir ibadettir. Oruç, hicretin ikinci yılında farz kılınmıştır. İslam’ın şarları arasında yer almaktadır. Peygamber Efendimizin Ramazan ayından sonra en çok oruç tuttuğu ay olarak Recep ayıdır. Bundan dolayıdır ki Regaip Kandili orucu daha bir önem taşır. İl İl akşam ezanı vakitlerine haberimiz içerisinden ulaşabilirsiniz.

İL İL İFTAR VE İMSAK VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYIN

KANDİLDE BU NAMAZI KILMAK ÇOK SEVAP! TIKLAYIN

AKŞAM EZANI KAÇTA OKUNUYOR?

KANDİL ORUCU NE ZAMAN TUTULUR?

Regaip Kandili, Recep ayının ilk cuma gecesi idrak edilir. Cuma gecesi, mübarek cuma günü nedeniyle önemli olup o gece yapılan duaların, ibadetin ayrı bir önemi vardır. Regaip Kandili ve cuma gecesinin aynı zamana denk geldiği bu gecede Allah tarafından yapılan ihsanlar ve ikramlara rağbet etmek gerekir. Bu yüzden Regaip Kandili gecesi ibadetle, gündüzü oruçla geçirmek gerekir. Ama sonuçta bu yapılan ibadetler nafile ibadetlerdir. Zorunluluğu yoktur.

Peygamber Efendimiz'in Ramazan ayından sonra en çok oruç tuttuğu ay olarak Recep ayıdır. Bundan dolayıdır ki Regaip Kandili orucu daha bir önem taşır. Peki Regaip Kandili orucu ne zaman tutulmalıdır. Bu sene Regaip Kandili, 22 Mart Perşembe'yi 23 Mart Cuma gününe bağlayan gece ifa edilecek. Kandil gecesi ise perşembe akşam namazı ile başladığı için orucu Cuma günü tutmak gerekir. Ama hem Perşembe hem de Cuma günlerini oruçlu geçirmek daha efdaldir.