Ailesini haşlayan caniye iyi hal indirimi... 'Bu işi yarım bırakmaz korkuyorum!'

Ali Ay, kendisini uyandıran eşini kaynar suyla haşladı. Mahkeme, iyi hal indirimi uyguladığı Ay hakkında 3 yıl 9 ay hapis cezası verdi. Karara tepki gösteren Rukiye Ay, “Yaptığı işi yarım bırakmayacak” dedi.

DHA

Konya'da 9 Ocak'ta meydana gelen olayda, Rukiye Ay (23), 6 yıllık eşi Ali Ay'ı (28) kahvaltı yapması için uyandırınca tartışma çıktı. Ay, çaydanlıktaki kaynar suyu eşinin üzerine döktü. 1.5 yaşındaki kızı Eylül'ün de ayağı yandı. Komşularının evine sığınan Rukiye Ay, hastaneye kaldırıldı. Gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Ali Ay, itiraz üzerine tutuklandı. Geçen hafta görülen karar duruşmasında mahkeme, Ali Ay'ı, 4.5 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, Ay'ın cezasında iyi hal indirimi uygulayarak, 3 yıl 9 aya hapis cezası verdi.

'KARAR CANIMI ACITTI'

Ali Ay'a verilen ceza ve iyi hal indirimi uygulanmasına tepki gösteren, karara itiraz edip İstinaf Mahkemesi'ne başvuracaklarını belirten Rukiye Ay, şunları söyledi: "Karardan sonra ben o acıyı tekrar yaşadım. Benim canımın yandığı kadar ceza almasını istiyorum. Bana 'Seni öldürürsem, 5 yıl ceza alırım, 3 yıl yatar çıkarım' diyordu. Beni öldürmeden bu kadar ceza aldı. Öldürse demek ki daha az ceza alacaktı. Ben her an tetikteyim. Yaptığı işi yarım bırakmayacak ben buna inanıyorum."