E-devlet adres değişikliği bildirimi yapılıyor mu? Adres değişikliği randevusu nasıl yapılır?

Adres değişikliği yapmak isteyen araştırmalarını hızlandırdı. Yeni bir eve taşınıp adres değişikliği yapmak isteyen kişileri konuyu yakından takip ediyor. İçişleri Bakanlığı adres değişikliği bildirimlerini 11 Mayıs'a kadar durduğunu açıklamıştı. Peki, Adres değişikliği nereden yapılır, randevu nasıl alınır? e-devlet üzerinden yapılan adres değişikliği hakkında detaylar haberimizde.

Adres değişikliği yapacak olan vatandaşlar konuyu yakından takip ediyor. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce adres değişikliği bildirimi koronavirüs salgını nedeniyle 11 Mayıs’a kadar durdurulmuştu. Normalleşme takvimi sonrası yeni bir adrese taşınacak kişiler sık sık “Adres değişikliği nereden yapılır, randevu nasıl alınır?” e-devlet üzerinden yapılan ikametgâh adresi değişikliği hakkında detaylı bilgiye haberimizden ulaşabilirsiniz.

E DEVLET ADRES DEĞİŞİKLİĞİ NASIL YAPILIR?

Adres değişikliği işlemleri e-Devlet sistemi üzerinden oldukça kolay gerçekleştirilebiliyor. İlk olarak www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapılmalıdır. Daha sonra ise açılacak olan ekranın sol kısmında yer alan e-Hizmetler sekmesine tıklanmalıdır. Bir sonraki adımda ise Adres değişikliği işlemleri için e-Hizmetler bölümünde bulunan harflerden işlem yapılacak Nüfus Genel Müdürlüğü’nün baş harfi olan “N” harfi tıklanmalıdır. Bu işlemi de tamamlandıktan sonra kurumun başlığı altında bulunan “Adres Değişikliği Bildirimi” sayfasından yapılabiliyor.

ADRES DEĞİŞİKLİĞİ BİLDİRİMİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Açılacak ekrandaki “Kimliğimi Şimdi Doğrula” butonuna bastıktan sonra ilgili kısımlara 4 farklı yüksek güvenlikli giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanarak sisteme girmelidir. Online olarak sunulan bu hizmette belirtilen adımları takip etmeniz gerekiyor. Sisteme giriş yaptıktan sonra adres bilgileri güncellenebiliyor.

e-Devlet şifresi yoksa sisteme giriş yapılamaz. Sistemden yararlanmak ve işlem yapmak için e-Devlet şifresi olmalıdır. Şifre TC kimlik kartı ile PTT şubelerinden 2 TL ücret karşılığında alınabiliyor. PTT şubesinden TC kimlik kartınıza tanımlı e-Devlet şifresi verilecektir. Sisteme ilk girdikten sonra bu şifre değiştirilmelidir. Şifresini unutan vatandaşlar, PTT şubesinden yeni şifre almalıdır.

Eğer e-Devlet girişi yapma imkanınız bulunmuyorsa kurumlar üzerinden gerekli işlemleri yapabilirsiniz.

ADRES DEĞİŞİKLİKLERİNİ NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ GERÇEKLEŞTİRİYOR

İkametgah adresinizi değiştirmek için taşındığınız yeni yerin Nüfus Müdürlüğü’ne gidip adresi bildirimi yapılıyor. Nüfus Müdürlükleri’ne yapılan başvuruda beyan edilen adresin boş konut olması halinde, herhangi bir belgeye ihtiyaç duyulmuyor. Fakat daha önce beyan edilmiş bir adresin birlikte oturma gerekçesiyle bir başka kişi tarafından beyan edilmesi halinde, ilgilinin hali hazırda o adreste oturan kişi ile birlikte müracaat yapması gerekiyor.