Adı değişti ilk rekor geldi

İstanbul polisi uyuşturucu ile mücadeleye yeni ismi ile devam edecek. Narkotik Şube Müdürlükleri'nin tüm Türkiye'de isimi değişti.

1

DEVRİM TOSUNOĞLU - HABER MERKEZİ

Artık Narkotik Şube yerine Uyuşturucu ile Şube Müdürlüğü hizmet verecek. İsim değişikliğinin ardırdan Pendik'de ilk operasyon geldi. Marangoz malzemeleri arasında zulalanmış 410 kilo esrar ele geçirildi. Piyasa değeri 1 milyon 500 bin lira olan uşuşturucu bu yıl yakalanan en yüksek miktar olduğu açıklandı.

Yıllarca uyuşturucu ile mücadelenin ismi olan Narkotik Şube Müdürlükleri isim değişkliğine gitti. Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü olan yeni isimle ilk operasyon gerçekleşti. İstanbul Uyuşturucu ile Mücadele Şube ekipleri ve önleyici ekipler ortak bir operasyona imza attı. 

Pendik'de bir oto yıkama önünde duran bir otomobilden şüphelenen Önleyici Hizmet ekipleri araç sürücüsünü gözaltına aldı. Aracın oto yıkala içinde bulunan marangoz malzemelerini beklendiğildinin öğrenilmesi üzerine adreste arama yapıldı.

410 KİLO ESRAR ELE GEÇTİ

Oto yıkamada yapılan incelemede marangoz malzemeleri içine zulalanmış 292 kilo esrar ele geçirildi. Murat M. ve C.K gözaltına alındı. operasyonu genişleten Uyuşturucu ile Mücadele Şube ekipleri operasoynun devamında bir adreste 118 kilo esrar da ele geçirildi. Ahmet. U isimli kişi gözaltına alındı.

1 MİLYON 600 BİN LİRALIK UYUŞTURUCU

Ele geçirilen 410 kilo uyuşturucunun bu yıl yakalanan en yüksek miktar olduğu ortaya çıktı. Uyuşturucunun  piyasa değerinin 1 milyon 600 bin lira olduğu kaydedildi.

Operasyonda gözaltına alınınan Ahmet U. murat M. ve C.K'nın emniyetteki sorguları devam ediyor