Adana'daki yurt faciasında son dakika gelişmesi: 4 tutuklama

Türkiye’yi yasa boğan Adana’daki yurt yangınıyla ilgili olarak gözaltına alınan 14 kişi arasında yer alan ve aynı yangında 6 yaşındaki kızı Sare Betül Genç’i kaybeden Yurt Müdürü Cumali Genç ile Dernek Başkanı İsmail Uğur’un aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklandı. 6 kişinin ‘adli kontrol’ şartıyla serbest bırakıldığı soruşturmada 3 kişinin emniyetteki sorgusu da sürüyor.

1

SONER KAN - ADANA

Adana’nın Aladağ ilçesinde özel bir kız öğrenci yurdunda çıkan, 11’i çocuk biri eğitmen 12 kişinin ölümü, 24 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan yangınla ilgili olarak 5 kişi tutuklandı. Türkiye’yi sarsan yurt yangınında tutuklananlar arasında aynı yangında 6 yaşındaki kızı Sare Betül Genç’i kaybeden Yurt Müdürü Cumali Genç de bulunuyor. 6 kişinin ‘adli kontrol’ şartıyla serbest bırakıldığı soruşturmada 3 kişinin emniyetteki sorgusu sürüyor.

14 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Aladağ’da 29 Kasım’da;  Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği’ne ait olan ‘Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu’nda ilk belirlemelere göre trafodaki elektrik kontağından kaynaklı yangın çıktı. Kısa sürede binayı saran yangında biri eğitmen ve 11 öğrenci olmak üzere toplam 12 kişi hayatını kaybetti, 24 kişi de yaralandı. Hayatını kaybedenler gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlanırken, yangınla ilgili olarak da 14 kişi gözaltına alındı.

YURT MÜDÜRÜ TUTUKLANDI

O isimler arasında; yangında 6 yaşındaki kızı Sare Betül Genç’i kaybeden Yurt Müdürü Cumali Genç, Aladağ Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği Başkanı İsmail Uğur ile birlikte yangında yaralanan ve hastanedeki tedavilerinin ardından gözaltına alınan Gülsüm Çelik ve Sümeyye Tanrıverdi de yer alıyordu. Emniyetteki sorguları tamamlanan Genç ve Uğur ile birlikte 4 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

3 KİŞİNİN SORGUSU SÜRÜYOR

Yurtta eğitmenlik yapan Neslihan D., Betül K. ve Nesrin D.’nin de aralarında bulunduğu 6 kişinin, ‘adli kontrol’ ve ‘yurtdışına çıkış yasağı’ şartıyla serbest bırakıldığı soruşturmada 3 zanlının da emniyetteki sorgusunun da sürdüğü bildirildi. Türkiye’yi yasa boğan yangınla ilgili olarak aynı zamanda da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) soruşturma komisyonu da oluşturulmuştu.