Adana'daki vahşetin failini KKTC'deki hırsızlık olayı ele verdi! 18 yıllık cinayeti aydınlatan soygun

SONER KAN

Adana’da 2002’de çiftçi eşi tarım arazileriyle ilgilenirken Fadime Şafak da 2 küçük çocuğuyla evde kaldı. Çocuklar ertesi sabah aynı odada yattıkları annelerini uyandıramayınca alt kattaki teyzelerini çağırdı. Genç kadının boğularak öldürüldüğü, öncesinde darp edildiği, boğazı ve elinde kesikler olduğu ve burnunun kırıldığı saptandı. Polis, zanlının pencere demirini esnetip içeri girdiğini, evden bir şey çalınmadığını tespit etti. Ancak katilin izine ulaşılamadı.

DNA ÖRNEĞİ UYUŞTU

18 yıllık faili meçhul dosya Adana Emniyet Müdürü Doğan İnci’nin talimatıyla yeniden açıldı, özel ekip kuruldu. O dönem mahallede yaşayanlar Gökhan Çelik’in tıpkı cinayet mahallinde olduğu gibi KKTC’de ikinci kattaki bir eve tırmanarak girip hırsızlık yaptığı, tutuklandığı, korona salgını nedeniyle tahliye olduğu öğrenildi. Zanlı, 8 Mayıs’ta Silifke’de gemiden indiği sırada yakalandı, DNA örneği alındıktan sonra serbest bırakıldı. Çelik’in DNA’sı, hem genç kadının tırnaklarındaki, hem de olay yerindeki pencere demirinde bulunan DNA ile eşleşti.

YASTIĞI YÜZÜNE BASTIM

Yurtdışına kaçma hazırlığındayken yeniden gözaltına alınan Çelik, maktulle yasak aşk yaşadığını öne sürerek cinayeti itiraf etti: “Fadime nişanlımdan ayrılmamı istiyordu. ‘Seni rezil ederim’ deyince yatak odasında tartıştık. Çocukları uyanmasın diye Fadime’yi susturmak için yastığı yüzüne bastırdım, hareketsiz kaldı. Kapı kilitliydi, yatak odasının pencere demirini elimle esnetip önce balkona çıktım, sonra ikinci kattan zemine inip kaçtım.”

VİCDAN AZABI ÇEKERKEN EVLENİP 3 ÇOCUK YAPMIŞ!

Katil zanlısı Gökhan Çelik’in, “Vicdan azabı çekiyorum” demesine rağmen, cinayetten sadece 2 yıl sonra nişanlısıyla evlenip, bu evliliğinden de 3 çocuğu olduğu öğrenildi. Katil zanlısı tutuklanırken, korktukları için cinayeti gizlediklerini belirten abla Perihan Yağ ve kayınbirader Apti İsa Ciner de adli kontrolle serbest bırakıldı.