Adana'daki çifte vahşetten ‘çocuk gelin’ çıktı

Adana’daki çifte vahşetten, ‘çocuk gelin’ çıktı. 31 yaşındaki evli ve üç çocuk annesi Senem Barık ile 21 yaşındaki ev arkadaşı Zeliha Sevgilibaş’ın, boğazlarına bıçak dayanarak zorla otomobile bindirildiği, seyir halindeki araçta darp edildikten sonra boş bir arazide pompalı tüfekle vurularak, vahşice katledildikleri ortaya çıktı. Sevgilibaş’ın, ailesinin zorlamasıyla 15 yaşında evlendirildiği ve bu evlilikten de 2 çocuğu olduğu belirlendi. Genç kadının, eşinden şiddet gördüğü için de evi terk ettiği ve bir yıldır da ‘kayıp’ olduğu öğrenildi.

SONER KAN - ADANA

Adana’da 31 yaşındaki Senem Barık ile 21 yaşındaki ev arkadaşı Zeliha Sevgilibaş’ın vahşi bir cinayete kurban gittiği olayda kan donduran detaylar. Genç kadınların, ‘namus meselesi’ yüzünden evlerine gelen Barık’ın cezaevinde olan eşinin yakınları tarafından boğazlarına bıçak dayanıp, saçlarından sürüklenerek otomobile bindirildiği, araç içerisinde darp edildikten sonra boş arazide infaz edildikleri belirlendi. ‘Çocuk gelin’ olduğu ortaya çıkan Sevgilibaş’ın da şiddet gördüğü için evden kaçtığı tespit edildi.

BOŞ ARAZİDE ÇİFTE İNFAZ

Olay, merkez ilçe Yüreğir’e bağlı Başak Mahallesi’nde meydana geldi. Mahalledeki boş bir arazide ardı ardına gelen silah sesleri üzerine olay yerine gelen mahalle sakinleri, yerde kanlar içinde yatan iki kadını görünce durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Genç kadınlar, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamazken, olayla ilgili soruşturma başlatan polisin de ölen şahısların Senem Barık ile Zeliha Sevgilibaş olduğunu belirledi. 

AİLE BOYU GÖZALTINA ALINDILAR

Soruşturmasını derinleştiren polis, başından vurularak öldürülen kadınlarla ilgili önemli ipuçlarına ulaştı. Cinayeti, Barık’ın cezaevinde olan eşi Arap Barık’ın amcası Davut Barık’ın 19 yaşındaki oğlu Doğan Barık’ın işlediğini tespit eden polis, zanlıyı da  kısa sürede olayda kullandığı silahla yakaladı. Barık’a yardım ettiği öne sürülen 14 yaşındaki kardeşi O.B., babası Davut Barık, dedesi Hikmet Barık ve amcaları Ayhan ve Savaş Barık gözaltına alındı.

NAMUSUMU TEMİZLEDİM

Doğan Barık, emniyetteki sorgusunda; “Mahallede yengem Senem’in, fuhuş yaptığı dedikodusu çıktı. Ben de duyduklarıma dayanamadım ve onları evinden alıp öldürdüm. Namusumu temizledim” dediği öğrenildi. Yürütülen soruşturmada kan donduran detaylar da ortaya çıktı. Buna göre; Barık ve akrabalarının, genç kadınların yaşadığı evi basıp onları darp edip, boğazlarına bıçak dayarak, saçlarından sürükleyip zorla otomobile bindirildiği öğrenildi.

BU BİR NAMUS MESELESİ

Zanlıların, bu esnada kendilerini engellemeye çalışanlara da; “Bu bir namus meselesi, kimse karışmasın” diye uyarıp, ardından da çevrelerinden uzaklaştırdıkları belirlendi. Doğan Barık ve akrabalarının, genç kadınlara yönelik işkenceyi seyir halindeki araçlarda da sürdürüp, sonrasında onları Başak Mahallesi’ndeki boş bir araziye getirip, burada infazlarını gerçekleştirdikleri de tespit edildi.

15 YAŞINDA EVLENDİRİLDİ

Ancak söz konusu vahşi olayla ilgili çarpıcı detaylar bununla da sınırlı değil. Öldürülen Zeliha Sevgilibaş’ın, katil zanlısı Doğan Barık’ın halasının kızı olduğu, genç kadının 21 yaşında olmasına rağmen, henüz 15 yaşındayken ailesince zorla evlendirildiği ve bu evliliğinden de 2 çocuğu olduğu öğrenildi. Sevgilibaş’ın, yaklaşık bir yıl önce de eşinden şiddet gördüğü için evden kaçtığı ve ‘kayıp’ olduğu vurgulandı.

BİR YILDIR ARANIYORDU

Eşi cezaevinde olan 3 çocuk annesi Senem Barık’ın da tıpkı Sevgilibaş gibi hakkında bir yıldan bu yana ‘kayıp’ başvurusu olduğu bilgisine de ulaşıldı. Kocasının cezaevine girmesinin ardından evden ayrılan Barık’ın, Zeliha Sevgilibaş ile birlikte Cumhuriyet Mahallesi’ndeki evi yaklaşık 5 ay önce tutup, burada birlikte yaşamaya başladıkları da vurgulandı. Cenazeler yakınlarına teslim edilirken, gözaltındaki 6 zanlının da emniyetteki sorgusu sürüyor.