Adalet Bakanlığı cezaevi izinleri açıklaması: Açık cezaevi izinleri uzatıldı mı?

Koronavirüs salgını dolayısıyla cezaevi mahkumlarına izin kararı alınmıştı. Salgının gidişatı incelenerek açık cezaevi izinleri ikişer ay sürelerle uzatılmıştı. İzinlerin yeniden uzayıp uzamayacağı merakla beklenirken Adalet Bakanlığı'ndan cezaevi izinleri açıklaması geldi.

Koronavirüs salgını nedeniyle mahkumlara verilen cezaevi izinleri birkaç kez uzatılmıştı. Açık cezaevi izinleri ile 60 bin mahkum evlerine gitme hakkına sahip olmuştu. Son olarak temmuz ayında süresi uzatılan izinler eylül sonunda sona eriyordu. Adalet Bakanlığı cezaevi izinleri ile ilgili kararını açıkladı.

AÇIK CEZAEVİ İZİNLERİ UZADI MI?

Korona virüsü tedbirleri kapsamında cezaevi mahkumlarına evlerine gidebilmeleri için izin verilmişti. İzin sürelerinin sona erdiği 31 Mayıs'ta, Sağlık Bakanlığı, riskin ortadan kalkmaması sebebiyle bu sürenin uzatılması önerisinde bulunmuş, hükümlülerin izin süreleri önce 31 Mayıs'tan itibaren 2 ay, daha sonra 31 Temmuz'dan itibaren 2 ay uzatılmıştı.

Adalet Bakanlığı'nın aldığı son karara göre açık cezaevi izinleri bir kez daha uzatıldı.

ADALET BAKANLIĞI CEZAEVİ İZİNLERİ AÇIKLAMASI

Adalet Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında açık cezaevinde bulunan hükümlülerin izin sürelerinin 2 ay daha uzatıldığını bildirdi.Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün internet sitesinden yapılan açıklamada, açık ceza infaz kurumlarında bulunan veya açık ceza infaz kurumlarına ayrılmaya hak kazanan ve uygun şartları taşıyan hükümlüler ile denetimli serbestlik tedbiri uygulanmak suretiyle cezalarının infazına karar verilen hükümlülerin Kovid-19 izin sürelerinin 30 Eylül'de sona ereceği hatırlatıldı.

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünün salgın riskinin ortadan kalkmaması sebebiyle hükümlülere verilen izin sürelerinin 2 ay daha uzatılmasına ilişkin öneride bulunduğu belirtilen açıklamada, açık ceza infaz kurumlarına ayrılmaya hak kazanan ve uygun şartları taşıyan hükümlüler ile denetimli serbestlik tedbiri uygulanmak suretiyle cezalarının infazına karar verilen hükümlülerin izin sürelerinin, 5275 sayılı kanunun geçici 9/5. maddesi uyarınca 30 Eylül'den itibaren 2 ay süreyle uzatılmasına karar verildiği ifade edildi.