Ablası diye başkasını defnetmiş

Ablasını 2020'de Gaziantep'te huzur evine bıraktı, 4 yıl sonra İstanbul'dan telefon geldi. “Ablan öldü, gel al” dediler. Israr üzerine cenazeyi alıp gömdü. 3 ay sonra ablanın yaşadığı ortaya çıktı.

AA

Gaziantep'te yaşayan Abdurrahman Ceyran, üç ay önce Gaziantep'te bir huzurevinde yaşayan ablasının İstanbul'da öldüğünü ilişkin bir telefon aldı. Kendisini arayan kişiyi, ablasının 2020 yılından beri Gaziantep'teki huzurevinde kaldığına inandıramayan Ceyran, cenazenin alması yönündeki ısrarın ardından 2 oğlunu İstanbul'a gönderdi. Ancak İstanbul'da kokmaması için sarılan cenaze teşhis edilemedi. Gaziantep'te de ablasını tam teşhis edemeyen Ceyran cenazeyi Şanlıurfa'da toprağa verdi. Ancak Ceyran'a, 3 ay sonra Gaziantep'teki huzur evinden telefon geldi. 'Ablanı niye ziyaret etmiyorsun' denilince şok oldu.

"İSİM BENZERLİĞİ"

Yaşadıklarını anlatan Abdurrahman Ceyran, "Bana 'ablamın ismi, soyismi, anne adı, baba adı bu değil mi' dedi 'evet' dedim. 'Ablan öldü cenazeyi almazsanız mecburen kimsesizler mezarlığına defnetmek zorunda kalacağız' dediler. Sonrasında ben de cenazeyi getirttim. Aylardır ablamı ölü biliyordum ama ablam diye gönderdikleri cenaze başkasının çıktı. Büyük ihtimalle isim benzerliği dolayısıyla karışıklık olmuş" diye konuştu.