Yılan solucanları ABD topraklarını istila etti

ABD'nin birçok eyaleti, yılan solucanlarının istilasına uğradı. Bilim insanlarının önlemekte çaresiz kaldığı istilanın, bitkilere yaşam alanı bırakmadığı kaydedildi. Şimdiye dek 15 eyalette görülen yılan solucanlarının ithal bitkilerde, kamyon lastiklerinde veya peyzaj ekipmanlarında gizlenerek yayıldıkları düşünülüyor.

Bilim insanları, ABD'nin birçok eyaletini istila eden yılan solucanlarını engellemekte çaresiz kalıyor.

Independent Türkçe'nin Science Alert'tan aktardığı habere göre, "çılgın solucanlar" adıyla da bilinen solucan türünün hızlı çoğalma, toprakta gizlenebilme ve çiftleşmeden üreyebilme özellikleri, "istilacı" olarak anılmalarında büyük bir yer tutuyor.

Söz konusu solucanların Minnesota, Wisconsin, Missouri, Illinois, Iowa, Nebraska, Ohio, Texas, Louisiana, Indiana, Kansas, Indiana, Kentucky, Tennessee ve Oklahoma gibi büyük eyaletlerde görüldükleri bildirildi.

Topraktaki besinleri hızla tüketen ve dolayısıyla toprağın hızla aşınmasına sebep olan solucanların, bitkilere veya diğer solucan türlerine yaşam alanı bırakmadığı kaydedildi.

Bilim insanları, yılan solucanlarının ithal bitkilerde, kamyon lastiklerinde veya peyzaj ekipmanlarında gizlenerek yayıldıklarını düşünüyor.