85 milyonun verilerini ele geçireceklerdi! Sahte maille bilgileri çalıp satmışlar

85 milyona ait kimlik, adres, hesap ve kredi kartı bilgilerini çalarak dolandırıcılara satan 20 kişilik hacker çetesi çökertildi.

Diyarbakır Siber Suçlarla mücadele ekipleri, şirketlerin sistemlerinde veri ihlallerinin olduğunu bildirmesi üzerine harekete geçti. Şüphelilerin özellikle geniş yetkilere sahip üst düzey bürokratları hedef aldığı öğrenildi. Dolandırıcılar önce gönderdikleri sahte maillere tıklayanların şifrelerini ele geçirdi ve bilgileri dolandırıcılara sattı. Emniyet tarafından yapılan operasyonda 85 milyon vatandaşın kimlik, adres, kredi kart bilgilerini ele geçirme ihtimali önlendi. Ekipler, "Deep Web" (derin internet) ortamında yürüttükleri sanal devriye faaliyetleri sonucu 20 hacker tespit etti. 11 ilde yapılan eşzamanlı 'kalkan operasyonu' ile yakalanan 20 hacker Diyarbakır'a getirildi.

REFERANS SİSTEMİ

Şüphelilerin kurdukları illegal platforma üye olmak için "içeriden birileri"nin referans olması gerektiği ve içeride kalabilmek için işledikleri suçları birbirlerine anlattıkları ve ele geçirdikleri bilgileri paylaşmaları gerektiği belirlendi. Örgütün elebaşı olduğu belirtilen şüphelinin başka bir suçtan halen tutuklu bulunduğu, yakalananlar arasında örgütün diğer yöneticilerinin yer aldığı da belirlendi.