8 yaşında kahraman

Samsun'da 8 yaşındaki çocuk, gece evin yandığını fark etti; ailesini ve komşuları uyandırdı. Evdeki bir çocuğu vatandaşlar; balkona sığınan anneyle engelli oğlunu ise itfaiye kurtardı.

İHA

Samsun İlkadım'daki Rasathane Mahallesi'nde bulunan 5 katlı binanın en üstündeki dairede yangın çıktı. Gece saat 04.15'te alevler evi sardı.

Bu sırada uyanan 8 yaşındaki Enes Can Gürbüz, yangını fark edince kardeşine seslendi, ailesini uyandırdı. Küçük çocuk daha sonra komşularının kapısını çalarak yardım istedi.

YAN DAİREYE DE SIÇRADI

İtfaiyeye haber veren vatandaşlar, girdikleri evde 9 yaşındaki Abdulbaki Gürbüz'ü dışarı çıkarmayı başardı. Olay yerine ilk ulaşan polis ekibi, itfaiye gelene kadar siren çalarak mahalleliyi uyandırdı; yangın çıkan apartman sakinlerini tahliye etti.

Alev topuna dönen evdeki anne Reyhan Gürbüz de derin uykusundan uyandı, zihinsel engelli oğlu Efekan Gürbüz'ü de alıp arka balkona sığındı. Yangın yandaki daireye sıçrarken, ekipler zamanla yarıştı. Mahsur kalan anne ile çocuğu itfaiye erleri tarafından dışarı çıkarıldı. Yan dairenin sahibi Hasan Akça da dumandan etkilenince ambulansa taşındı. 1'ü çocuk 3 kişi tedaviye alınırken, yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.