'8 Mart' çiçeğiyle dolandırıldı!

8 Mart'ta kuryenin getirdiği çiçeği teslim alırken boş kağıda imza atan Şükran Candan, kiracıları tarafından dolandırıldı. Candan, kiracısının 95 bin dolarlık sahte seneti icraya koyduğunu ve 1.5 milyon liralık mal varlığına haciz geldiğini belirtti.

SONER KAN

Adana'da 4 çocuk annesi Şükran Candan (55) evini aylık 3 bin lira karşılığında 20 Aralık 2021 tarihinde Halil Bağcı'ya (45) kiraladı. Bağcı, nişanlısı Nuray Farsak ile geçtiğimiz ocak ayında ayrıldığını belirtip, evi boşalttı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Şükran Candan, bir kurye tarafından evine getirilen çiçeği, çocuklarının gönderdiğini düşünerek boş kağıdı imzaladı.

NİŞANLISI İHBAR ETTİ

Ardından çocuklarının kendisine çiçek gönderilmediğini öğrenince paniğe kapıldı. Candan'ın oğlu, çiçekçiye ulaşarak annesinin imzaladığı boş kağıdı geri aldı. Farsak, geçtiğimiz nisan ayında ziyarete gittiği Candan'a, Bağcı'nın dolandırıcı olduğunu söyledi. Farsak, "Halil, sana da senet yapmış. Ona imza verdin mi?" dedi. Candan ise "Onunla imza işim olmadı" dedi ancak 25 Nisan'da e-devlet üzerinden kendi adına açılan bir icra dosyası olduğunu öğrenince şoke oldu. Şükran Candan, avukatı aracılığıyla konuyu araştırdığında da; Halil Bağcı'nın, 95 bin dolarlık senet için Candan'ın 5 ev, bir otomobil ve bir motosikletine haciz koyduğu bilgisine ulaştı. Çocukları, konuyu da yargıya taşıdı ve Farsak ile Bağcı'nın aynı yöntemle birçok kişiyi dolandırdığını öğrendi.

İMZAMI KOPYALAMIŞLAR

Mağdur olduğunu belirten Candan, "Hakkında yaklaşık 1.5 milyon liralık bir haciz var. Benim mal varlığımın da değeri bu. Ben hiçbir senede imza atmadım. Ben sadece çiçek teslim aldım ve imza attım. İmzamı kopyalamışlar onun üzerine dolar senedi hazırlamış. İc- rayı durdurmak için gereken 150 bin lirayı da akraba lardan borç aldık. Benim gibi birçok insan, bu kişiler yüzünden mağdur" dedi.