70 bin TL'yi beğenmeyip fırlatmışlar! Rüşvetçi müdür MEB'den atıldı

Rüşvetçi müdür 70 bin lirayı beğenmemiş! Adana Milli Eğitim Müdürlüğü'nde ihalelere fesat karıştırıp devleti 60 milyon TL zarara uğratan şebekeyle ilgili yeni bilgilere ulaşıldı. Eski Müdür Yardımcısı Kazım Baran'ın 100 bin lira rüşvet istediği, 70 bin TL getirilince öfkelenerek parayı okul sahibinin yüzüne fırlattığı ortaya çıktı.

SONER KAN

Adana polisi ihbar üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 2018-2021 yılları arasındaki ihalelerini mercek altına aldı. Kurumdaki yolsuzluk ve rüşvet ağı deşifre edildi. 223 kişilik şebekenin üyeleri tek tek belirlendi. Devleti 60 milyon lira zarara uğratan zanlılardan 187'si yakalandı. Tutuklanan 87 şüpheli arasında çete elebaşı müteahhitler Tevfik Taştimur, Taner Mat, Ali Karanlık'ın yanı sıra çete yöneticisi Adana İl Milli Eğitim eski Müdürü Veysel Durgun ile yardımcıları Mustafa Yaylacı ve Kazım Baran, şube müdürü Kemal Bayhan da cezaevine gönderildi. AKŞAM soruşturmayla ilgili çarpıcı detaylara ulaştı. İddiaya göre Durgun'un talimatıyla harekete geçen Kazım Baran, kentte özel bir eğitim kurumunun sahibi olan İ.K. ile üçüncü kişiler aracılığıyla bağlantıya geçti.

PARA YOKSA CEZA VAR

Pandemide okullara dağıtılmak üzere 100 bin liralık maske alındığını öne süren Baran'ın bu parayı bağış adı altında İ.K.'dan istediği, ödemeyi yapmayan işadamının okuluna bahanelerle 400 bin lira ceza kesildiği öğrenildi. Bunu üzerine İ.K.'nın dönemin Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Baran'la Adana Öğretmen Evi'nde buluştuğu, işadamının yanında 70 bin TL getirmesi üzerine öfkelenen Baran'ın, "100 bin lira istedik" diyerek parayı geri fırlattığı ortaya çıktı. Tüm bu bilgiler, savcılık iddianamesinde de yer aldı.

MESLEKTEN ATILDILAR

Muş'a kaçarken yakalanan ve aracından bir kg altın çıkan Adana Milli Eğitim eski Müdürü Veysel Durgun ve Baran ile birlikte 8 kurum çalışanı meslekten atıldı.