7 bin lira için ‘kan davası’ çıktı

Adana’da yaklaşık 10 ay önce iki aileyi karşı karşıya getiren ve ‘kan davası’na dönüşerek, 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayların, aileler arasında sadece ‘7 bin liralık alacak-verecek’ meselesi yüzünden yaşandığı ortaya çıktı. Son olarak 56 yaşındaki Müslüm Üzer’in oğlu ve torununun gözleri önünde aracı kurşunlanarak öldürülmesi olayıyla ilgili olarak gözaltına alınan biri çocuk toplam 14 kişi adliyeye sevk edildi. Söz şimdi yargıda.

SONER KAN - ADANA

Adana’da 10 ay önce iki aileyi karşı karşıya getiren ve 3 kişinin de ölümüyle sonuçlanan ‘kan davası’nın, sadece 7 bin liralık ‘alacak-verecek meselesi’ yüzünden yaşandığı ortaya çıktı. Polis, son olarak 56 yaşındaki Müslüm Üzer’in, oğlu ve torununun gözü önünde öldürülmesi olayıyla ilgili olarak gözaltına alınan biri çocuk 14 kişinin emniyetteki sorgusu tamamlandı v geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

ARALARINDA HUSUMET VARDI

İki aileyi karşı karşıya getiren olay, 21 Temmuz 2016 tarihinde merkez ilçe Yüreğir’e bağlı Doğankent Mahallesi’nde yaşandı. İddiaya göre; Altınyüzük ve Üzer aileleri arasında ‘7 bin liralık alacak-verecek’ meselesi yüzünden tartışma çıktı. Bu tartışma, husumete dönüşürken, aileler olay günü tekrar karşı karşıya geldi.

SİLAHLAR KONUŞTU 2 KİŞİ ÖLDÜ

Sözlü tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü; silahlar konuştu.  Biri otomatik olmak üzere iki tabancanın kullanıldığı silahlı çatışmada 45 yaşındaki Ali Altınyüzük ve 53 yaşındaki Hacı Gizligöl hayatını kaybetti; İbrahim Halil A. (18), Ahmet B. (33), Şeyhmuz K. (41) ve Mehmet G. (32) ile olay yerinden tesadüfen geçen Mahmut A. (37) yaralandı.  Olayın ardından yürütülen soruşturma kapsamında M.G. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

‘KANLI BİR PLAN’ YAPTILAR

İki aile arasında ‘kan davası’na dönüşen söz konusu olaydan sadece 2 ay sonra Altınyüzük Ailesi, intikam için harekete geçti. Üzer Ailesi’nin fertlerine yönelik silahlı saldırıda şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı. Adeta ‘intikam yemini’ eden Altınyüzük Ailesi, yaptıkları ‘kanlı plan’ı bu kez 18 Nisan’da hayata geçirdi. Aile, otomobiliyle seyir halinde olan Müslüm Özer’in yolu, Karataş Yolu Doğankent civarında eli silahlı kişiler tarafından kesildi.

OĞLUNUN GÖZÜ ÖNÜNDE ÖLDÜRÜLDÜ

Üzer’in yolunu 4 ayrı araçla kesen şahıslar, durdurdukları otomobile uzun namlulu silah ve tabancalarla yaylım ateşine tuttu. Silahlı saldırıda Üzer hayatını kaybederken, yanında bulunan 32 yaşındaki oğlu Orhan ve 9 yaşındaki torunu Hüseyin Üzer yaralandı. Saldırganlar kaçıp kayıplara karışırken, yaralılar da hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturmasını derinleştiren polis, biri çocuk tam 14 kişiyi gözaltına aldı.

33 ADET BOŞ MERMİ KOVANI BULUNDU

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Cinayet Büro Amirliği’nce yürütülen soruşturma kapsamında; olay yerinde 28’i ‘Kalaşnikof’ marka uzun namlulu silaha, 5’i de otomatik tabancaya ait olmak üzere toplam 33 adet boş mermi kovanı bulundu. Söz konusu saldırıda uzun namlulu silahı kullandığı öne sürülen ve firari olan Cemal Altınyüzük her yerde aranırken, gözaltındaki zanlıların da emniyetteki sorgusu tamamlandı.

BEN KİMSEYE ‘AVANTA’ VERMEDİM

Ferit S., Mehmet Emin B., Cemil G., Ramazan A., Zülkif A., Ferhat A., Cuma M., Ferhat A., Mehmet A., Hikmet Ö., Sedat B., Özgür Ü. ve Veli A. ile birlikte 18 yaşından küçük olan K.K., polisin geniş güvenlik önlemleri altında önce Adli Tıp Birimi’nde sağlık kontrolünden geçirildi, ardından da adliyeye sevk edildi. Bu arada cinayeti azmettirdiği öne sürülen Mehmet A., gazetecilerin; “Neden ölüm emrini verdiniz?” sorusuna da; “Ben kimseyi azmettirmedim. Ben bir işadamıyım. Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan kimseye avanta vermedim” şeklinde açıklamalarda bulunması dikkat çekti.