65 yaş üstü ne zaman sokağa çıkacak?

Başkan Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında 65 yaş üstü kişiler için sokağa çıkma izni detaylarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı son açıklamada 65 yaş üstü kişilerin sokağa çıkma kısıtlamasının belirli saatlerde esnetileceğini belirtti. 

65 YAŞ ÜSTÜ NE ZAMAN SOKAĞA ÇIKACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunmuştu. Korona virüsü salgını normalleşme sürecine yönelik planlamaları kamuoyuna aktaran Başkan Erdoğan, "65 yaş üstü gruba, ilk etapta, sokağa çıkma sınırlandırması günlerinin birinde ve 4 saat süreyle, yürüme mesafesiyle tahditli olarak dışarı çıkabilme imkanı getiriyoruz. İlk uygulamayı da bu hafta sonu 10 Mayıs Pazar günü 11.00 ile 15.00 saatleri arasında gerçekleştiriyoruz" dedi.

65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkma iznine yönelik ise güncellenen genelgede şu ifadelere yer verildi;

"81 ilde sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlıkları olan vatandaşların ve ihtiyaç duyulan hallerde refakatçilerinin 10 Mayıs Pazar günü, 11.00-15.00 saatleri arasında yürüme mesafesiyle sınırlı olmak, sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla dışarı çıkabilecek."