65 yaş ve üstü düğüne gidebilir mi? 65 yaş üstü için düğün yasağı getirildi mi?

65 yaş üstü vatandaşlar koronavirüs salgını sürecinde yüksek risk grubunda yer alıyor. Bu yaş grubundaki kişilere sokağa çıkma yasağı uygulanıyordu. Normalleşme sürecinin ardından ise dışarı çıkılabilecek olan saatler esnetildi. Güncel vaka sayılarındaki artış nedeniyle özellikle artışa neden olan bazı illerde 65 yaş üstü için yeni önlemler alınmaya başladı.

Koronavirüs salgını nedeniyle kısıtlanan düğün merasimleri normalleşme süreciyle birlikte yeniden yapılmaya başladı. 65 yaş üstü vatandaşlar ise salgının yüksek risk grubunda yer alıyor. Söz konusu yaş grubunda bulunan kişiler belirli saatlerde dışarı çıkabiliyorlar. Son birkaç gündür artan vaka sayıları nedeniyle 65 yaş üstü vatandaşların korunması amacıyla yeni kararlar alındı. Vaka sayısının belirgin şekilde arttığı illerin valilikleri önlem almak için harekete geçti.

65 YAŞ ÜSTÜ DÜĞÜNE GİDEBİLİR Mİ?

65 yaş üstü vatandaşlar yüksek risk grubunda yer aldığı için vaka sayısının belirgin şekilde arttığı bazı illerde yeni önlemler alınmaya başladı.

Gaziantep Valiliği'nin aldığı yeni kararlara göre 65 yaş üstü vatandaşların düğünlere katılımı yasaklandı. Evlenen çiftlerin birinci derece akrabaları dışında yer alan 65 yaş üstü kişiler düğünlere gidemeyecek.

Vali Davut Gül, 65 yaş üstü için alınan yeni kararları sosyal medya üzerinden şu şekilde duyurdu;

"65 yaş üstü ulu çınarlarımızı hep birlikte koruyup dualarını almaya ihtiyacımız var. Gaziantep’te gelin ve damadın anne, baba, dede, anneanne ve babaannesi hariç 65 yaş üstü kişilerin düğüne gitmesi yasaklanmıştır.

Toplu taşıma, bulaşma riskini artırdığından sabah 07.00-10.00 ile akşam 17.00 ve 20.00 saatlerinde toplu taşıma araçlarını kullanmaları, akşam 18.00’den sonra sebze-meyve pazarlarına gitmeleri yasaklanmıştır."