65 yaş üstü bayramda sokağa çıkacak mı? Yaşlıların Kurban Bayramı izni nasıl olacak?

Kurban Bayramı yaklaşıyor. Koronavirüs salgınından dolayı 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkması belirli saatlerde gerçekleşiyor. Şehirlerarası seyahat için ise izin belgesi gerekiyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, huzurevleri ile engelli bakım ve rehabilitasyon merkezlerinde kalan vatandaşlar için bayram izni açıklaması yaptı.

Kurban Bayramı 31 Temmuz Cuma günü idrak edilecek. Bayramda 65 yaş üstü vatandaşlar için herhangi bir kısıtlama olup olmayacağı yönünde kafalarda soru işaretleri var. Mevcut durumda, bu yaş grubundaki kişiler belirli saatlerde sokağa çıkabiliyorlar. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yaşlı ve engelli vatandaşlara yönelik düzenlenen bayram izni kararını duyurdu.

YAŞLILARIN BAYRAM İZNİ NASIL OLACAK?

Alınan yeni düzenleme kararına göre; huzurevleri ile engelli bakım ve rehabilitasyon merkezlerinde kalan vatandaşlar ailelerinin yanına bir hafta izinli olarak gidebilecek.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk konuya ilişkin şu ifadeleri kaydetti;

"Önümüzdeki Kurban Bayramı’nda da yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın bayramlaşma kutlamasından mahrum kalmasını istemedik. Bu bayram yaşlı ve engelli vatandaşlarımız ailelerinin yanına 1 hafta izinli gidebilecekler. Büyüklerimizden ve yakınlarından ricam, sosyal mesafe kurallarına uyarak bu bayramı geçirmemiz yönünde."

DÖNÜŞTE İZOLE EDİLECEKLER

Bakan Selçuk, izin kullanacak olan engelli ve yaşlı vatandaşların izin dönüşlerinde kuruluşlara girişlerini yalnızca vardiya değişim günlerinde yapabileceklerini de vurguladı.

Aynı zamanda engelli ve yaşlı vatandaşların kuruluşa alınmadan önce korona virüsü testleri yapılacak. Bakan Selçuk, "Negatif test sonrasında en az yedi gün süresince kuruluşlarımızda sosyal izolasyon kurallarına riayet edecekler" şeklinde konuştu.

65 YAŞ ÜSTÜ BAYRAMDA SOKAĞA ÇIKACAK MI?

65 yaş üstü vatandaşlar için bayrama yönelik herhangi bir güncel açıklama bulunmuyor. Mevcut durumda bu yaş grubundaki kişiler belirli saatlerde sokağa çıkabiliyorlar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Haziran öncesi başlayan normalleşme süreciyle birlikte 65 yaş üstü vatandaşların haftanın her günü saat 10.00 ile 20.00 saatleri arasında sokağa çıkabileceklerini belirtmişti. Vatandaşlar bu saatler arasında dışarı çıkabiliyorlar.

65 yaş üstü kişiler için güncel bir açıklama olması durumunda ilgili bilgiler haberimizin içerisine eklenecektir.