Toplu taşıma 6 Ekim'de bedava mı? Bugün otobüs, metrobüs, metro, tramvay ücretsiz mi?

Bugün İstanbul'un kurtuluşu kutlanacak. İtilaf Devletleri donanmaları 30 Ekim 1918'de imzalanan Mondros Ateşkes Antlaşması'na dayanarak 13 Kasım 1918'de Haydarpaşa önlerine demirleyip İstanbul'a girdi. 4 yıl 10 ay 23 gün süren işgal sonrası 6 Ekim 1923'te ise Şükrü Naili Paşa komutasındaki 3. Kolordu İstanbul'a girdi. Her yılın 6 Ekim'i böylece İstanbul'un kurtuluş günü olarak belirlendi ve kutlanmaya başlandı. Bu özel günde İstanbullular yarın ücretsiz olarak toplu taşımayı kullanabilecek mi merak ediyor...

6 Ekim'de toplu taşımanın ücretsiz olup olmadığı milyonlarca İstanbullu tarafından merak ediliyor. Bugün İstanbul'un kurtuluşunun yıldönümü kutlanıyor. Geçtiğimiz yıllarda bu özel günde toplu taşıma ücretsiz olarak ilan edilmişti. Aynı uygulamanın bu sene de yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor. Peki, 6 Ekim toplu taşıma ücretsiz mi? Yarın İstanbul'da otobüs, metrobüs, metro, tramvay bedava mı?

6 EKİM TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?

6 Ekim İstanbul'un kurtuluşuna özel her yıl olduğu gibi bu yıl da toplu taşıma ücretsiz olacak. Buna göre, İstanbul'da otobüs, metro, metrobüs ve vapurlar 6 Ekim saat 00.00'dan 23.59'a kadar ücretsiz olarak hizmet verecek.

6 EKİM İSTANBUL'UN KURTULUŞU NEDİR?

İtilaf Devletleri donanmaları 30 Ekim 1918'de imzalanan Mondros Ateşkes Antlaşması'na dayanarak 13 Kasım 1918'de Haydarpaşa önlerine demirleyip İstanbul'a girdi. Fiilen gerçekleşmiş olan işgal, 16 Mart 1920 tarihinde resmi işgale dönüştü.

6 Ekim 1923'te ise Şükrü Naili Paşa komutasındaki 3. Kolordu İstanbul'a girdi ve işgal resmen sonlandı. İşgal 4 yıl 10 ay 23 gün sürdü. Her yılın 6 Ekim'i böylece İstanbul'un kurtuluş günü olarak belirlendi ve kutlanmaya başlandı.

6 Ekim resmi tatil mi, okullar açık mı? 6 Ekim İstanbul'un kurtuluşu tarihi önemi nedir?