545 gün sonra bulundu! Firari katilin kemikleri kalmış

İzmir'de boşanma aşamasındaki eşi Ezgi Özarslan'ı öldüren ve 19 aydır yakalanamayan Deniz Özarslan'ın izine ulaşıldı. Tarihi Asansör yakınında geçen ay bulunan kemiklerin, katil zanlısına ait olduğu ortaya çıktı.

DHA

İzmir Konak'ta boşanma aşamasındaki eşi Ezgi Özarslan'ı silahla vurarak öldüren katil zanlısı Deniz Özarslan'ın izine 545 gün sonra 7 km uzakta ulaşıldı; kemikleri bulundu. Firari cani, 28 Temmuz 2022'de genç kadını silahla başından vurduktan sonra ortadan kayboldu; bir daha görülmedi. İzmir Emniyeti özel polis ekibi kurdu; zanlının gidebileceği yerler ile irtibat kurabileceği kişiler takibe alındı, tüm çabalara rağmen bir ize ulaşılamadı. Yakalanması için kampanyalar düzenlenen Deniz Özarslan'ın yurtdışına kaçtığı bile iddia edildi. Kanlı olaydan 545 gün sonra 23 Ocak'ta Konak'taki bir hurdacı, Tarihi Asansör yakınındaki boş arazide insan iskeleti buldu.

DNA TESTİYLE ANLAŞILDI

Kemikler, İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Cinayet dedektifleri de soruşturma başlattı. Kayıp kişilerin yakınlarından DNA testi talep edildi. İncelemeler sonucunda, kemiklerinin Ezgi Özarslan'ın katil zanlısı Deniz Özarslan'ın ailesinden alınan DNA ile eşleşti.

15 günlük yaşam savaşını kaybeden Ezgi Özarslan, 7. evlilik yıl dönümünde toprağa verilmişti. Çiftin boşanma davası ise cinayetten 10 ay sonra sonuçlanmıştı.

Kemikleri bir hurdacı bulmuştu.

17 İLDE AFİŞLERLE ARANIYORDU

Ezgi Özarslan için harekete geçen kadın dernekleri, aralarında İzmir'in de bulunduğu 17 şehirde duvarlara ve direklere 'Ezgi'nin katili aranıyor' yazılı afişler yapıştırmıştı.