4023 km'lik bağış rotası... İki polis iyilik için pedal çevirecek

Kızı Tanyel Uzun'u 2016'da kaybeden KKTC'li polis Ceyhun Uzun, kanserle mücadele eden çocuklara bağış toplamak için İngiliz meslektaşıyla 4023 kilometre pedal çevirecek.

Londra'da polis memuru olarak görev yapan Ceyhun Uzun'un kızı Tanyel, Ocak 2016'da kemik kanserine yenildi. Uzun Ailesi, kızlarının anısına KKTC'li kanserli çocuklara yardım etmek amacıyla İngiltere merkezli 'Tanyel's Smile (Tanyel'in Gülüşü)' vakfını kurdu. Uzun ile iş arkadaşı Ryan Mckinlay, kanserli çocuklar yararına bağış toplamak ve farkındalık oluşturmak için Londra'dan bisikletle KKTC'ye gitmeye karar verdi. Daha önce 'Survivor 2020' yarışmasına katılan, İngiltere'de yılın polisi ödülünü alan ve Londra maratonunda üç dünya rekoru sahibi Uzun ile Mckinlay, İngiltere, Fransa, İsviçre, İtalya, Yunanistan ve Türkiye'yi geçerek 20 günde KKTC'ye ulaşmayı hedefliyor.

İKİ POLİS İYİLİK İÇİN PEDAL ÇEVİRECEK

Ceyhun Uzun, günlerce sürecek bisiklet yolculuğunu kişisel sosyal medya hesabı ve "Tanyel's Smile" vakfı üzerinden paylaşarak bağış talebinde bulunacak. Bağışlar, vakıf aracılığıyla KKTC'deki kanserli çocuklar ve ailelerine yardım için kullanılacak.

Ceyhun Uzun, yola çıkmadan kızının kabrini ziyaret etti.

'HEDEF 10 BİN STERLİN'

Yola çıkmadan önce kızı Tanyel'le vedalaşmak için kabrinin bulunduğu mezarlığa giden Uzun, "10 bin sterlin toplamak istiyoruz. Şu an 4 bin sterlini geçtik. Siz de bağış yapın. Ne kadar olduğu fark etmez. Farkındalık yaratalım. Yolculuğu 20 günde tamamlamayı hedefliyoruz. Çünkü kızımızı kaybettiğimizde 20 yaşındaydı. İngiltere, Fransa, İsviçre, İtalya ve Yunanistan'ı geçtikten sonra Türkiye'ye varacağız. İstanbul'da bizi sokaklarda gördüklerinde el sallamalarını bekliyoruz. Oradan Mersin'e kadar ineceğiz. Bursa, Ankara, Mersin'e kadar o yollarda bizi takip edin" diye konuştu.