4 yıl belindeki gazlı bezlerle yaşamış! Sakat bırakan unutkanlık

Özel hastanede fıtık ameliyatı olan Tahsin Aydın'ın vücudunda sürekli enfeksiyon oluştu; yürüyemez oldu. 4 yılda 4 hastaneye giden adama ilaç tedavisi uygulandı. İyileşemeyince felç riskini göze alıp yeniden ameliyata giren Aydın'ın belinde 3 gazlı bez unutulduğu ortaya çıktı.

DHA

Kütahya'da 2019 yılında belinden rahatsızlanan Tahsin Aydın (65), özel bir hastaneye başvurdu; fıtık ameliyatı oldu. Taburcu edilen adamın bir süre sonra vücudunun farklı bölgelerinde enfeksiyon oluştu. Yürüme güçlüğü çeken Aydın, şikayetini doktora iletti, her defasında "Bir şeyin yok, hep yürü" yanıtını aldı. Derdine çare bulmak için 4 farklı hastaneye daha giden Aydın'a Bursa'daki özel hastanenin doktoru 13 ay enfeksiyon tedavisi uyguladı. Her gün eve hemşire geldi, damar yolundan ilaç enjekte etti. Aydın bir türlü iyileşemedi; rahatsızlığının nedeni de belirlenemedi.

BEYNİNE İLTİHAP SIÇRADI

En son Ankara'da gittiği bir doktor, belindeki platinlerin çıkartılması gerektiğini; ancak felç kalabileceğini söyledi. Ayakta duramayan Tahsin Aydın, tüm riski göze aldı. Operasyon sırasında adamın belinde 3 ayrı gazı bez (spanç) unutulduğu ortaya çıktı. Tahsin Aydın, "Enfeksiyon beyin ve omuriliği komple sarmıştı. Beyin sapından 35 santim ensem kesildi, oradan da ameliyat oldum. 1 ay sonra şant takıldı ama bir türlü iyileşememiştim. Gazlı bezler çıkarıldıktan sonra enfeksiyon kurudu ama vücudumdaki rahatsızlıklar devam ediyor" diye konuştu.

ARTIK YÜZDE 69.9 ENGELLİ

Kütahya Evliya Çelebi Devlet Hastanesi'nde kontrolden geçen Aydın'a yüzde 69,9 oranında engelli teşhisi konuldu.

20 MİLYON LİRALIK DAVA

Ameliyatta unutulan gazlı bezlerin telli olmadığı için çekilen MR'larda görünmediğini ve bu nedenle 4 yıldır acılar çektiğini anlatan Aydın, "Doktorlar ameliyata giderken o bezleri sayarmış, demek ki o da yapılmamış" dedi. Özel hastane ve bezi unutan doktor hakkında suç duyurusunda bulunan Tahsin Aydın, 20 milyon liralık tazminat davası açtı.