35 yıl önce çocuğunu betona gömmüş! Katil anneyi soyağacı yakalattı

ABD'de 1988'de betona gömülü bulunan çocuk cinayetinin sırrı 35 yıl sonra çözüldü. Genom teknolojisiyle soyağacı çıkarılan çocuğun katilinin annesi olduğu belirlendi.

ABD'de Georgia polisi 1988 yılında televizyon dolabının içinde üstüne beton dökülmüş halde bulduğu çocuk cesedinin kimliğini uzun yıllar belirleyemedi. Cinayet soruşturmasında gelişen teknolojiler kullanıldı. Adli tıp uzmanları genom dizilimi yöntemiyle çocuğun Albany bölgesindeki bir soyağacından geldiğini tespit etti. Georgia eyaletinin Albany bölgesi cesedin bulunduğu noktadan sadece 160 kilometre uzaklıktaydı. Geçen yıl çocuğun ölüm yıldönümü nedeniyle paylaşılan ilan sonrası bir kişi polisle iletişime geçti.

5 YAŞINDA ÖLDÜRÜLMÜŞ

İhbarcı, bölgede yıllar önce Evelyn Odom adında bir kadının çocuğunun şüpheli bir şekilde kaybolduğunu belirtti. Odom'un o dönemki sevgilisi Ulyster Sanders'ın (61), çocuğun babasında kalmaya gittiğini söylediği ama ekipler bu ifadeyi şüpheli buldu. Polis anneyi ve Sanders'ı gözaltına aldı ve ikili 35 yıl sonra tutuklandı. Yıllar önce isimsiz ceset olarak kayıtlara geçen 5 yaşındaki çocuğun adının ise Kenyatta Odom olduğu tespit edildi.