3.5 km'ye 500 TL çekti, çekildi!

Fırsatçı taksicileri sivil polis avladı. Taksim'de sivil trafik polisleri, dün turist kılığında taksi denetimine katıldı. Taksiciler, Arapça konuşan ekiplerden Nişantaşı'na gitmek için 50 euro, Şişli'ye gitmek için ise 500 TL istedi. Pazarlık yapan taksicilere, kural ihlalleri nedeniyle ceza kesildi.

DHA

Trafik Şube Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, dün İstanbul'da turistlerin çok olduğu noktalarda taksi denetimi yaptı. Sivil Trafik Ekipleri'ne bağlı 2 personel, Arap turist kılığında taksiye bindi. Ücret pazarlığının ardından polisleri araca alan şoförler, emniyet kemeri takmamak, araç içinde tütün mamulleri kullanmak ve taksimetre açmamak gibi kural ihlalleri yaptı. O anları kayda alan ekipler, taksicilere yapılan ihlallere göre cezai işlem uyguladı.

'ARAPÇA KONUŞTULAR, İNANDIM'

Beyoğlu'ndaki denetimdeyse bir taksici Taksim'den Nişantaşı'na 50 euro istedi, bir diğer taksiciyse Taksim'den Şişli'ye 500 TL istedi. Cezai işlem uygulanan taksici, "Abiler Arapça konuştu. Ben de anlamadığım için Taksim'e 50 lira dedim, taksimetre açmadım. Başkaları 50 euro,100 euro istiyor" dedi.

YOLCULARDAN 'ÜCRETLİ YOL' İSYANI

İstanbul'da taksiyle ücretli yolları kullananlar, paralı yola ne kadar ücret vereceğini bilmiyor. Bu durum taksiciler ve müşteriler arasında tartışmalara neden oluyor. Şikayetçi yolculardan Emirhan Karaca, "Normalde taksi ücreti 130 lira tutmasına rağmen, 200 lira istiyorlar. 'Neden 70 lira fazla' deyince 'Kuzey Marmara Otoyolu'nu kullandım' diyor. Mesela köprüden geçiş 12 lira ama 50 lira istiyorlar" dedi. Bu duruma yetkililerin bir an önce el atması gerektiğini söyleyen Samet Kahiri, "İstanbul Havalimanı'na gittiğimde yol ücreti diye 60 lira fazla ücret talep ediyor" dedi.

ASIL MAĞDUR TAKSİCİLER

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası'ndan Adem Coşkunyürek ise, "Otoyol ücretini yolculardan istemek yasal hakkımız. Asıl burada mağdur olan yolcu değil, taksiciler oluyor. Çünkü ücreti temin edemiyor" diye konuştu.