31 yıl sonra şehit sayıldı

İstanbul'da 1992'de vatani görevini yaparken solunum yetersizliğinden vefat eden er Nurhan Gürol'a 31 yıl sonra mahkeme kararıyla şehitlik unvanı verildi.

İHA

İstanbul Topkule 66. Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda 27 Şubat 1992'de vatani görevini yaparken fenalaşarak hayatını kaybeden er Nurol Gürol'un ailesi, yıllardır süren hukuk mücadelesini kazandı. Nöbet tuttuğu sırada hastalanıp solunum yetersizliğinden dolayı vefat eden er Gürol'a Ankara 7. İdare Mahkemesi'nin kararıyla şehit unvanı verildi. Şehidin annesi Leyla Gürol, "Oğlumun kabrinin başına 31 yıl sonra Türk bayrağı asıldı" diyerek duygularını dile getirirken, şehidin ablası Güler Gürol da "1991'de kardeşimi kınalayıp vatani görevini yapmak üzere askere uğurladık. Görevi başında vefat etti. Şehit ablası olarak gururluyum" ifadesini kullandı.

İKİ EMSAL KARAR BİRDEN

Gürol Ailesi'nin avukatı Mehmet Azar, daha önce tüberküloz, hepatit, menenjit, miyalji ve kalp krizi gibi rahatsızlıkların 'şehitlik' kapsamında sayıldığını hatırlatarak "Bu kararla solunum yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden askerlerin şehit kabul edilmesi emsal kararlara eklenmiştir" dedi.

Azar, son kararla askerde vefat edenlerin anne ve babaları hayatta olmasa da kardeşinin hak sahibi sayıldığına dikkat çekti.