3 saatte can verdi! Polisten lösemi hastasına hayat

Adana Emniyeti'nde 2 yıl önce 350 polis kök hücre bağışı için gönüllü oldu. Kozan Emniyet Müdürü Ferdi Büyükatak'ın dokuları geçen ay bir hastayla % 90 uyum sağladı. Nakil için 3 ünite kan veren Büyükatak, “Bu kadar kolay hayat kurtaracağım için çok mutluyum” dedi.

SONER KAN

Adana’da 2 yıl önce lösemiyle savaşan çocuklar Ayaz Atalan (8), Miran Özkan (9) ve Cezayirli Abdul Mumin (11), dönemin İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş’ı ziyaret etti. Uygun kök hücre bulunamadığı için 15 günde 8 çocuğun yaşamını yitirdiğini öğrenen Aktaş talimat verdi, emniyette ‘Gönüllü Kök Hücre ve Organ Bağışı Kampanyası’ başlatıldı. 350 polis kök hücre, 25 polis de organlarını bağışladı. Kozan Emniyet Müdürü Ferdi Büyükatak’ın dokuları, bir hastayla % 90 uyum sağladı. Büyükatak’a 2 yıl sonra “Hâlâ bağışta bulunmak istiyor musunuz?” diye soruldu; hiç düşünmeden “Evet” dedi. Hastanede 3 saatte kök hücre bağışında bulunan Ferdi Büyükatak, “İnanılmaz mutlu, huzurlu ve gururluyum” diye konuştu.

SAĞLIĞIMIZIN ZEKÂTI

Büyükatak, sözlerine şöyle devam etti: “Kök hücre bağışı, sağlığımızın bir zekâtı. Cerrahi operasyonla değil, sadece 3 ünite kan verilerek yapılıyor. Hayat kurtarmak bu kadar kolay.”   

ABD’DE 400 BİN DOLAR TÜRKİYE’DE ÜCRETSİZ

Kök hücre naklinin ABD’de 400 bin dolar, bazı Avrupa ülkelerinde 100-150 bin euro karşılığında yapıldığını hatırlatan Büyükatak, “Türkiye’de nakil işlemleri tamamen ücretsiz” dedi. 

İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş (üstte) 2 yıl önce Adana Emniyeti’ndeki kök hücre bağış kampanyasının mimarı olmuştu.