Türkçülük Günü mesajları, sözleri ve resimleri! 3 Mayıs Türkçülük Günü önemi ve tarihi nedir?

Bugün 3 Mayıs Türkçülük Günü kutlanıyor. Türk milleti engin kültür birikimi ve geçmişi sayesinde kutlanması doğal olan bu bayram Türkler için önemli bir bayram niteliğine sahiptir. Türkçülük Günü ile ilgili aramalar hız kazandı. Peki, 3 Mayıs Türkçülük Günü önemi ve tarihi nedir? Türkçülük Günü mesajları, sözleri ve resimleri burada...

Türkçülük Günü mesajları, sözleri ve resimleri yoğun olarak araştırılmaya başlandı. Bugün 3 Mayıs Türkçülük Günü kutlanıyor. Türk milleti engin kültür birikimi ve geçmişi sayesinde kutlanması doğal olan bu bayram Türkler için önemli bir bayram niteliğine sahiptir. İşte Türkçülük Günü tarihi, mesajları, sözleri ve resimleri...

3 MAYIS TÜRKÇÜLÜK GÜNÜ NEDİR?

3 Mayıs Türkçülük günü ilk olarak 3 Mayıs 1945 tarihinde Tophane Askerî hapishanesinde Nihal Atsız, Zeki Velidi Togan, Nejdet Sançar ve Reha Oğuz Türkkan başta olmak üzere 10 mahkûm tarafından kutlanmıştır. Daha sonraki senelerde de devam eden toplantılar Türkçülük Günü (Bayramı) adını almıştır.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Yusuf Akçura'dan Hüseyin Nihal Atsız'a, Alparslan Türkeş'ten Şehit Muhsin Yazıcıoğlu'na, Türk Milliyetçiliğinin bayrak şahsiyetlerini, sevgiyle, saygıyla ve rahmetle yâd ediyor.

Türk milleti engin kültür birikimi ve geçmişi sayesinde kutlanması doğal olan bu bayram Türkler için önemli bir bayram niteliğine sahiptir. Cumhuriyetin kuruluş dönemini takip eden yıllarda Türkçülük ideolojisinin anti Türkçülerin ve onların dış destekçilerinin büyük çaplı çatışmalarına neden olmuştur. Yaşanan çatışmaların ardından bir dizi siyasi olaylar, yargılamalar meydana gelmiştir.

TÜRKÇÜLÜK GÜNÜ SÖZLERİ VE MESAJLARI

"Doğuşumdaki tek olağanüstülük Türk olarak dünyaya gelmemdir." (Mustafa Kemal Atatürk)

"Türkün en önemli vasfı teşkilâtçılığıdır."

"Türkçülük öyle şerefli bir bayraktır ki bu bayrağı vatanın her köşesinde durmadan dalgalandırmak her Türk'ün ilk ve milli vazifesidir." (Mustafa Kemal Atatürk)

Her Türkçü, bulunduğu yerin görevini inançla yaparsa, Türkçülük ülküsü sağlamlaşır. Türklük güçlenir.

Gittikçe uyanan milli şuur karşısında gafiller ve hainler, Türk milletini daha çok aldatamayacaklardır. Kızılelma'nın yolunu kapatamayacaklardır.

"Fikir, iman, ülkü aşkı ... İnsanları güçlü yapan bunlardır." (Alparslan Türkeş)

"Ülküsüz insan çamurdan farkı olmayan bir varlıktır." (Alparslan Türkeş)

"Türk töresi, Türk ülküsünün ayrılmaz parçasıdır." (Alparslan Türkeş)

"Hürriyetin tek garantisi mülkiyettir."

"Başarı için muntazam plânlı çalışma yapmak lâzımdır. Son nefesimizi verinceye kadar çalışacağız."