29 kişinin ölümünde kahreden detay! İftar için oradaydılar

Beşiktaş'taki gece kulübünde çıkan yangında ölen 29 kişiden çoğunun tadilata destek için çağrıldığı; aynı mekanda toplu iftar yapmayı planladıkları ortaya çıktı.

AA-DHA-İHA

İstanbul Gayrettepe'deki Masquerade adlı gece kulübünde kaçak tadilat sırasında yaşanan yangın faciasıyla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Eğlence mekanının bulunduğu 16 katlı binanın yöneticisi Şule Şeker, 30 yıldır aynı binada oturduğunu; eksi 1 ve eksi 2. kattaki kulüpten ilk günden itibaren şikayetçi olduklarını ancak sonuç alamadıklarını söyledi.

ASLINDA SİNEMA SALONUYDU

Binanın yerleşim yerinin apartman, gece kulübü, garaj, pasaj ve han şeklinde oluştuğunu da belirten apartman yöneticisi, "Burası sinema salonu olarak yapıldı. Uzun yıllar televizyon stüdyosu olarak kullanıldıktan sonra gece kulübü olarak işletildi. Binaya aynı yerden giriş-çıkış yaptığımız için de rahatsızdık" dedi. Yangında ölen bazı işçilerin olay günü mekana iftar için davet edildiğini anlatan Şeker, "Tadilatın son aşamasıymış. 'Herkes gelsin, salı günü hem iftar yaparız hem ortalığı toparlarız' demişler. İşçilerin çoğunun davet edildiğini biliyoruz" ifadesini kullandı. Önceki gün saat 12.47'de gece kulübünde, ses yalıtımı ve dekor tadilatı çalışmalarında patlama meydana gelmiş; elyaf malzemeler tutuşunca 29 kişi hayatını kaybetmişti.

KAYNAK SIRASINDA KIVILCIMDAN ÇIKTI

29 kişinin ölümüne neden olan yangının kaynak sırasında alevlerin elyaf malzemelere sıçramasıyla çıktığı kamera görüntülerine yansıdı.

FACİANIN İZLERİ

Yangın sonrası mekanda çekilen görüntüler ortaya çıktı. İstanbul Valiliği'nin paylaştığı görüntülerde kulübünün içinde oluşan ağır hasar dikkat çekti.

9 GÖZALTI, ÇOĞU SABIKALI

Üç savcı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında son olarak işyeri ortaklarından F.D. de yakalandı; gözaltı sayısı 9'a yükseldi. İşyerinin mesul müdürü İ.Ş. (65), işyeri ortaklarından Ş.Ş. (50) ve mobilyacı E.E.'nin (40) kasten yaralama; muhasebeci S.A.'nın (39) cinsel taciz; işletme müdürü A.A.P.'nin (26) de uyuşturucu, ruhsatsız silah ve yaralama suçlarından sabıkalı oldukları öğrenildi.

İŞ GÖRÜŞMESİNE GELEN DE VARMIŞ

Tadilatın tamamlanmasından sonra yapılacak açılışa hazırlık yapan mekana DJ, aşçı, güvenlik gibi yeni personel alımı yapıldığı öğrenildi. Bu nedenle hayatını kaybedenler arasında olay günü iş görüşmesine gelenler olduğu ortaya çıktı.

HEPSİ DUMANDAN ZEHİRLENMİŞ

Yangında ölen 29 kişinin ilk otopsi raporu sonuçları çıktı. Ölenlerin tamamının dumandan kaynaklı karbonmonoksit zehirlenmesinden hayatını kaybettiği değerlendirildi. Yaşamını yitirenlerin kimlikleri şöyle açıklandı;

DJ Mehmet Okumuş'tan geriye aynı mekanda kaydedilen videosu kaldı.

DJ Gökay Tevlek

Musa Korkut (solda) ile ağabeyi Fahrettin Korkut (sağda)

Kadir Orhanoğlu

Emrah Demiroğlu yangından 10 dakika önce mekana girmişti.

SON TELEFON: BOĞULUYORUM

Yangın sırasında kız arkadaşını arayan Binali Çayır'ın nefes alamadığını ve boğulduğunu söylediği öğrenildi.

'KAROT ALINMASINA İZİN VERMEDİLER'

Olaydan 15 gün önce binanın depreme dayanıklı olup olmadığının kontrol edilmesi için Beşiktaş Belediyesi'ne başvurduklarını belirten Şule Şeker, "Karot alınıp deprem işlemi yapılacaktı. Mal sahibi izin vermediği için onu bile yaptıramadık" dedi.

KULÜPTE 9 YILDA ÜÇ CİNAYET

Masquerade'de Mayıs 2015'te İsveçli Maggie Bagdo, mekana alınmayan magandanın silahından çıkan kurşunla öldü. 2016'da bir güvenlik görevlisi kulübe silahla girmek isteyen üç kişi tarafından katledildi. Geçen yıl da bir kişi, üzerine araba sürdüğü valeyi ezmiş; bir kişi de yaralanmıştı.