Ay tutulmasında baş ağrısı olur mu? 26 Mayıs Ay tutulmasının etkileri neler, kaç gün sürecek?

26 Mayıs Ay tutulmasının etkileri gündemde yer aldı. Yılık ilk tutulması bu akşam gerçekleşecek. Ülkemizden izlenemeyecek olan Kanlı Ay tutulması vatandaşların yakından takip ettiği konulardan olmaya devam ediyor. Bu sebeple Ay tutulmasının etkileri de ilgili ile takip ediliyor. Ay tutulmasında baş ağrısı olur mu? 26 Mayıs Ay tutulmasının etkileri neler, kaç gün sürecek? Haberimizin içerisinden detaylara ulaşabilirsiniz.

26 Mayıs Ay tutulmasının etkileri ilgi ile takip ediliyor. Muhteşem bir doğa olayı Asya, Avustralya ve Pasifik Okyanusu kıtalarından izlenecek. Türkiye'den gözlemlenemeyecek olan 2Ay tutulmasında baş ağrısı olur mu? 26 Mayıs Ay tutulmasının etkileri neler, kaç gün sürecek? gibi sorular gündemde yer aldı. Bu yılın ilk tutulması olacak Kanlı Ay ya da Süper Çiçek Kanlı Ay olarak da bilinmektedir. Bu tutulma 5 derece il Yay burcunda gerçekleşecek.

26 MAYIS AY TUTULMASININ ETKİLERİ NELER?

Ay tutulması etkilerine genel itibariyle baktığımızda, 6 aylık bir etki sürecinden söz edebiliriz. En yoğun ve belirgin etkileri tabi ki ilk birkaç haftadır fakat bu süre, dediğimiz gibi 6 aya kadar uzanıyor.

Bu süreçte üzerinizde genel bir gerginlik, öfke hali; adeta patlamaya yakın bir volkan olma durumları hakim olacaktır. Bu da baş ağrılarını tetikleyebilir. Sakin kalmaya çalışmakta yarar var, çünkü unutulmamalıdır ki etkiler geçici bir süreyi kapsıyor. Ay tutulmaları bir şeyi geride bırakma, son verme, bitirme anlarını temsil eder. Dolayısıyla bırakmayı düşündüğünüz herhangi bir şey varsa en uygun zamanlardır. Gerçeğin tokat gibi suratınıza çarpabileceğine hazırlıklı olmalısınız. Üstü kapalı hiçbir şey neredeyse kalmayacaktır.

Ay tutulmasında okunacak dualar neler? Kanlı Ay tutulmasında hangi esmalar okunur?

Ay tutulması dönemleri adeta arınma zamanlarıdır. Kendi içinize çekilmeyi başarabilirseniz, yeni kararlar alma noktasında da hayatınızda büyük değişimlere yer açabilirsiniz. Endişeli ve kaygılı ruh hali içerisine bürünmeye müsait olacağımız için şu birkaç gün biraz sabırlı olunmalı. Aynı zamanda karşılıklı iletişimlerde de kopukluklar meydana gelebilir, yanlış anlaşılmalar olabilir; buna sebebiyet vermemek adına temkinli adım atmakta fayda var.

Eğer bitirmek istediğiniz, ardınızda bırakmak istediğiniz veya kendinizde değiştirmek istediğiniz herhangi bir şey varsa Ay tutulmaları bunun için en uygun zamanlardan biridir, lehinize kullanmanız dileğiyle...

KANLI AY NEDİR?

Tam Ay tutulması Dünya'nın Güneş ile Ay arasında girerek Ay'ın tamamıyla Dünya'nın gölgesi altında kaldığı yörünge konumunda ortaya çıkıyor.

Bu konumda Güneş ışınlarının Ay'a ulaşması engellendiğinden Ay yalnızca Dünya'nın atmosferinden mavi bir filtreyle yansıyan ışıkla aydınlanıyor ve bu yüzden kızıl bir görünüme bürünüyor. Gökbilimciler Ay'ın bu durumuna "Kanlı Ay" adını veriyorlar.

SÜPER AY NEDİR?

Diğer yandan Ay'ın Dünya çevresindeki eliptik yörüngesinde Yerküre'ye en yakın olduğu "yerberi" konumundaki görünümüne "Süper Ay" deniliyor.

Bu görünüm, Ay'ın olağandan büyük göründüğü bir Dolunay halini tanımlıyor.

ÇİÇEK AY NEDİR?

"Çiçek Ay" adlandırması ise Kuzey Yarım Küre'de çiçeklerin açtığı bahar mevsiminde, mayıs ayında ortaya çıkan dolunayları tanımlamak için kullanılıyor.

Yarınki tutulma, ayın tüm bu niteliklerini aynı anda görünür kılacak. Dünyanın farklı yerlerindeki insanlar yarın gökyüzünde "Süper Çiçek Ay"ı seyrederken, Amerika'nın batısından Pasifik'in doğusuna kadarki bölgede yaşayan insanlar Ay'ın bu konumda tutulduğunu ve "Kanlı Ay" görünümüne büründüğünü gözlemleyecekler.