25 yıl sonra Mekke'de barış! Küs komşular hacda kucaklaştı

Hac ibadeti için Bursa'dan kutsal topraklara giden ve 25 yıldır küs olan iki komşu aile, Mekke'de barıştı. “Üzerimizden yük kalktı” diyen komşular, sarılarak hasret giderdi.

AKŞAM GAZETESİ

Bursa'da yaşayan ve 25 yıldır birbirleriyle konuşmayan Osman Sevinç ile Yüksel Çiçek'e 2025 yılı hac kurası çıktı. Sevinç, Orhaneli Müftüsü Ahmet Fuat Çandır'a kafilede küs olduğu hacı adayı olması sebebiyle kafile değişikliği talebinde bulundu. Mübarek topraklara eşleriyle gelen Sevinç ve Çiçek'in 25 yıllık küslüğünü ilçe müftüsü Çandır ve irşat ekibi, Türkiye'den başlayıp Medine ve Mekke'de devam eden sohbetler sonrasında bitirdi.

'ÖNCE KENDİNİZİ AFEEDİN'

Otelde hacı adayları, eşleri, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç ve görevliler barışma yemeğinde bir araya geldi. Dinç, Allah'tan af dilemek için insanların önce kendileri affetmesi gerektiğini söyledi. Sevinç, küslüğün bitirilmesine sevindiğini belirterek "Hafiflik hissettik ve günahtan kurtulduk gibi oldu. Kutsal topraklar olmasaydı barışma olmazdı" dedi. Yüksel Çiçek de, "Üzerimizden ve sırtımdan yük kalktı" diye konuştu.