24 Eylül 2021 cuma namazı saati kaç? İstanbul, Ankara, İzmir cuma namazı kaçta biter?

Cuma namazı vakitleri milyonlarca vatandaş tarafından merak ediliyor. Diyanet'e göre, Cuma namazı farz-ı ayındır. Farz oluşu Kur'an-ı Kerim, Sünnet ve İcma ile sabittir. Mübarek cuma günü cemaat ile eda edilen cuma namazı farzı iki rekattır. Peki, 24 Eylül 2021 cuma namaz saati kaç? İstanbul, Ankara, İzmir cuma namazı kaçta biter?

Cuma namazı saati, namaza erkenden gitmek isteyen vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Cuma namazı, her hafta cemaat ile beraber kılınıyor. Vatandaşlar "24 Eylül 2021 cuma namaz saati kaç? İstanbul, Ankara, İzmir cuma namazı kaçta biter?" sorularının yanıtını araştırıyor. Cuma namazı vakitleri Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanıyor. İşte 24 Eylül cuma namazı vakitleri...

DİYANET İL İL NAMAZ VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYIN

24 EYLÜL CUMA NAMAZI VAKİTLERİ

İstanbul Cuma Namazı Vakti : 13:03

Ankara Cuma Namazı Vakti : 12:48

İzmir Cuma Namazı Vakti : 13:10

Bursa Cuma Namazı Vakti : 13:03

Konya Cuma Namazı Vakti : 12:49

Antalya Cuma Namazı Vakti : 12:56

Van Cuma Namazı Vakti : 12:06

Trabzon Cuma Namazı Vakti : 12:20

Düzce Cuma Namazı Vakti : 12:55

Bolu Cuma Namazı Vakti : 12:53

CUMA SELASI NE ZAMAN OKUNUR?

Cuma selası Cuma ezanından ortalama 1 saat önce okunmaktadır. Cuma selası genellikle müezzinler tarafından okunur. Cuma selasının Arapça okunuşu sırasıyla bu şekildedir:

- Es Salatu Ve's-Selamu Aleyke Ya Rasulallah

- Es Salatu Ve's-Selamu Aleyke Ya Habiballah

- Es Salatu Ve's-Selamu Aleyke Ya Nûre Arşillah

- Es Salatu Ve's-Selamu Aleyke Ya Hayra Halgillah

- Es Salatu Ve's-Selamu Aleyke Ya Seyyidel Evveline Vel Ahirin

- Vel Hamdü Lillahi Rabbil Alemin

CUMA NAMAZI NASIL KILINIR, KAÇ REKATTIR?

Cuma namazı öncelikle dört rekat ilk sünnet, iki rekat farz ve dört rekat son sünnet olmak üzere on rekattır.

Camide öğle namazı vaktinde cemaatle kılınır.

Öncelikle "Niyet ettim Allah rızası için Cuma namazının 2 rekat farzını kılmaya. Uydum hazır olan imama." diye niyet ederiz. Daha sonra "Allahu Ekber" diyerek Tekbir getiririz ve namaza başlarız.

Tekbirden sonra elleri bağlarız ve sessizce Sübhaneke okuruz. Sübhaneke'den sonra bir şey okumayız ve imamı dinleriz.

İmam sureleri bitirdikten sonra "Allahu Ekber" diyerek rükuya gideriz. Rüku'da 3 kere "Sübhane Rabbiye'l-Azim" der ve doğruluruz. Doğrulurken "Semi Allahu li-men hamideh", tam doğrulunca ise "Rabbena leke'l hamd" deriz.

Daha sonra "Allahu Ekber" diyerek secdeye gideriz. Secdede 3 kere "Sübhane rabbiyel-a 'ala" deriz. "Allahu Ekber" diyerek dizlerimizin üzerinde otururuz. Tekrar "Allahu Ekber" dedikten sonra yine secdeye gideriz ve 3 kere "Sübhane rabbiyel-a 'la" deriz.

"Allahu Ekber" diyerek secdeden ayağa kalkarız ve ikinci rekata başlarız. Ayağa kalktıktan sonra ellerimizi bağlarız ve hiçbir şey okumadan imamı dinleriz.

İmam sureleri bitirdikten sonra "Allahu Ekber" diyerek rükûya gideriz. Rüku'da 3 kere "Sübhane Rabbiye'l-Azim" der ve doğruluruz. Doğrulurken "Semi Allahu li-men hamideh", tam doğrulunca ise "Rabbena leke'l hamd" deriz.

Daha sonra "Allahu Ekber" diyerek secdeye gideriz. Secdede 3 kere "Sübhane rabbiyel-a 'ala" deriz. "Allahu Ekber" diyerek dizlerimizin üzerinde otururuz. Tekrar "Allahu Ekber" dedikten sonra yine secdeye gideriz ve 3 kere "Sübhane rabbiyel-a 'la" deriz.

Secdeden kalkarken "Allahu Ekber" diyerek Tahiyyata otururuz ve Ettehiyyatü, Allahumme Salli, Allahumme Barik ve Rabbena dualarını okuruz. Dualar bittikten sonra imamla birlikte önce yüzümüzü sağa çevirir "Es selamu aleyküm ve rahmet'ullah" der selam veririz. Aynı şekilde sola da selam verdikten sonra Cuma namazının farzı tamamlanmış olur.