23 Nisan Cuma günü 3 günlük sokağa çıkma yasağı geldi mi? 23 Nisan'da sokağa çıkma yasağı kaç gün?

23 Nisan'da sokağa çıkma yasağı ile ilgili gelişmeler belli oldu. Bilindiği üzere geçen yıl salgın dolayısıyla 23 Nisan hafta sonu ile birleştirilmiş ve 4 günlük sokağa çıkma yasağı uygulanmıştı. Yaklaşan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sonrası 23 Nisan Cuma günü 3 günlük sokağa çıkma yasağı geldi mi? 23 Nisan'da sokağa çıkma yasağı kaç gün? soruları gündeme geldi.

23 Nisan'da sokağa çıkma yasağı uygulanıp uygulanmayacağı belli oldu. Bayramın cuma günü olması sebebiyle 3 günlük sokağa çıkma yasağı gerçekleşecek. Geçen yıl ülkemizde perşembe günü 23 Nisan olması sebebiyle 4 günlük sokağa çıkma yasağı uygulanmıştı. Peki, 23 Nisan Cuma günü 3 günlük sokağa çıkma yasağı geldi mi? 23 Nisan'da sokağa çıkma yasağı kaç gün?

23 NİSAN'DA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine "23 Nisan Sokağa Çıkma Kısıtlaması" konulu genelge gönderdi. Genelgeye göre 23 Nisan'ın resmi tatil olması dolayısıyla bu hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması 22 Nisan Perşembe saat 19.00'da başlayacak.

Cuma, cumartesi, pazar günlerinin tamamını kapsayacak sokağa çıkma kısıtlaması 26 Nisan Pazartesi günü saat 05.00'te sona erecek.

Hafta sonu 10.00-17.00 arası açık olan market, kasap, manav, kuruyemişçi ile seyahat kısıtlamasına dair esaslar 23 Nisan'da da birebir uygulanacak.

23 Nisan'da bankalar açık mı? 23 Nisan resmi tatilinde bankalar açık mı, kapalı mı?

Geçen yıl hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tatili ile birleştirilmişti. Bu sebeple 4 gün sokağa çıkma yasağı uygulanmıştı.

23 NİSAN RESMİ TATİL Mİ?

23 Nisan her yıl Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanırken resmi tatiller içerisinde yer alıyor. Dolayısıyla 23 Nisan 2021 Cuma günü resmi tatil olacak.

Cumartesi ve Pazar günlerinin de eklenmesiyle birlikte o hafta bankalar 3 gün kapalı olacak. Bu nedenle 19-25 Nisan haftasında bankalarda işlem yapacak olanların 23 Nisan'a kadar işlemlerini tamamlamaları gerekiyor.

BAŞKAN ERDOĞAN'IN YASAKLARLA İLGİLİ AÇIKLAMASI

Başkan Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası şu açıklamalarda bulunmuştu;

Ramazan ayının ilk iki haftasında tedbirleri biraz daha sıkılaştırarak kısmi kapanma uygulamasına geçiyoruz. Amacımız bu 2 haftalık sürede vaka ve vefat sayılarında önemli oranda düşüş sağlamaktır. Şayet bu iki haftalık dönemde hedeflediğimiz tabloda beklediğimiz oranda iyileşmeyi temin edemezsek devamında çok daha sert uygulamaların gelmesi kaçınılmaz hale gelecektir. Vatandaşlarımın her birinden 'tamam' diye ifade ettiğimiz temizlik, maske ve mesafe kurallarına riayet ederek bu mücadeleye destek vermelerini hassaten rica ediyorum. Aynı şekilde aşı sırası gelenlerin de bu imkanı derhal değerlendirmelerini istiyorum. Aşının vaka ve vefat sayılarını düşürmedeki etkisi gözlemlerle, rakamlarla tespit edilmiştir.