Bugün PTT ve bankalar açık mı? Noter, PTT, banka, kargolar kapalı mı?

23 Nisan Salı noter, banka, PTT, kargo açık mı sorusuna yanıt aranıyor. 23 Nisan Salı açık olan kurumlar hakkında resmi dairelerdeki işlemlerini halletmek isteyen vatandaşlar sorgulama yapıyor. Vatandaşlar yapılan açıklamaları öğrenmek istiyorlar. Her yıl coşku ile karşılanan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin resmi bayramlarından biridir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilmiştir. Resmi tatil tarihleri arasında yer alan bu bayramda birçok kurum çalışmaya ara veriyor. Noter, PTT çalışma saatlerine ve 23 Nisan’da tatil olan kurumlara haberimiz içerisinden ulaşabilirsiniz.

Resmi tatil 23 Nisan'da vatandaşlar bugün PTT ve bankalar açık mı? Noter, PTT, banka, kargolar kapalı mı? sorularına yanıt arıyorlar. Bu tarihlerde bazı kurumlar çalışmalarına ara veriyor. Okullar da resmi tatillerde eğitim-öğretime bir gün süre ile ara veren kurumlar arasında yer alıyor. Öğrenciler, öğretmenler ve veliler için tatil fırsatı oluşuyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda tatil olan kurumlar ile ilgili detaylı çalışmalar ve noter, PTT çalışma saatleri haberimiz içerisinde sizlerle.

23 NİSAN’DA BANKALAR TATİL Mİ?

Resmi tatillerde bankalar da çalışmaya 1 (bir) gün ara veriyor.

23 NİSAN'DA PTT AÇIK MI?

23 Nisan 2019 Salı günü resmi tatil olduğu için PTT de her kamu kuruluşu gibi çalışmayacak. PTT ile ilgili işleri olan vatandaşlar, 24 Nisan Çarşamba günü işlerini halledebilecekler.

PTT ÇALIŞMA SAATLERİ

PTT şubeleri sabah 8.30’dan 12.30’a kadar açıktır. 1 saatlik öğle arasının ardından saat 13.30’dan 17.30’a kadar çalışıp, kapanmaktadır. Merkez PTT şubeleri dışında Cumartesi günü tüm PTT’ler kapalıdır. Cumartesi günü Sadece belirli bölgelerdeki PTT şubeleri 13.30 kadar hizmet vermektedir.

PTT çalışma saatleri il ve ilçe merkezine göre değişkenlik gösterirken, bazı merkezlerde cumartesi ve pazar günleri dışında resmi tatillerde dahi çalışabilmektedir. Bu konuda en net bilgiyi aşağıda yer alan "Size en yakın PTT" linkine tıklayarak öğrenebilirsiniz.

PTT Genel Müdürlüğü, Şehit Teğmen Kalmaz Caddesi No:2 06101 Ulus / ANKARA adresinde bulunmaktadır. Ayrıca 444 1 788 numaralı telefonla ve info@ptt.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

23 NİSAN'DA NOTERLER AÇIK MI?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın resmi tatil olması noterin resmi kurum niteliğinde çalışması dolayısıyla salı günü noterler kapalı olacak. Noter satışları ve tasdik işlemleri ise yine haftanın ilk iş günü olan 24 Nisan Çarşamba günü yapılabilecek.

NOTER ÇALIŞMA SAATLERİ

Noterler hafta içi her gün mesaiye 09:00'da başlar ve öğle tatili olan 12:30'a kadar çalışmaya devam eder. Öğleden sonra 13:30'da tekrar mesaiye başlayan noterler akşam kapanış saati olan 17:00'a kadar çalışmaya devam ederler.

Noterler Cumartesi ve Pazar günleri hizmet vermemektedir. Noterler ayrıca Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı ile 1 Mayıs, 19 Mayıs, 23 Nisan, 15 Temmuz, 30 Ağustos, 29 Ekim, 1 Ocak ve Arefe günlerinde hizmet vermez.

Türkiye Noterler Birliği, Söğütözü Mahallesi, Söğütözü Caddesi No:4, 06510 Çankaya/Ankara adresinde bulunmaktadır.

Türkiye Noterler Birliği Telefon Numarası: 0 312 218 80 00

2019 YILINDAKİ RESMİ TATİLLER

İşte bu yıl yapılacak resmi tatiller:

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI TATİLİ

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tatili salı gününe denk gelecek. Bu resmi tatili pazartesi ile birleştirenler hafta sonuyla birlikte toplamda 4 gün tatil yapmış olacak.

1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ TATİLİ

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü çarşamba günü kutlanacak. Çalışanlar ve öğrenciler için bugün resmi tatil uygulanacak.

19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI

Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı pazar gününe denk gelecek, ekstra tatil olmayacak.

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ

Ramazan Bayramı tatili 4 Haziran Salı günü başlayacak. Hafta sonuyla birleştirenler toplamda 5 gün tatil yapacak. Ancak geçtiğimiz yıllara bakıldığında arife günü ile birlikte haftanın 4 iş gününün bayrama denk geliyor olması 10 günlük bayram tatili ihtimalini kuvvetlendiriyor. Aksi bir durum olmadığı taktirde Ramazan Bayramı tatilinin 10 güne çıkması bekleniyor

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ TATİLİ

Demokrasi ve Milli Birlik Günü pazartesi gününe denk gelecek hafta sonu ile birleştirenler toplamda 3 gün tatil yapacak.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ

Kurban Bayramı tatili 11 Ağustos pazar günü başlayacak ve çalışanlar hafta sonuna denk gelmesi sebebiyle 3 gün tatil yapabilecek.

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI TATİLİ

Bayram cuma günü kutlanacak. Hafta sonuyla birleştirenler toplamda 3 gün tatil yapacak.

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI

Bayram salı günü kutlanacak tatilini pazartesi ile birleştirenler hafta sonuyla birlikte toplamda 4 gün tatil yapmış olacak.