23 Haziran Dünya Kadın Mühendisler Günü kutlanıyor! Kadın Mühendisler Günü mesajları sizlerle!

Bugün 23 Haziran Dünya Kadın Mühendisler Günü... UNESCO 2016'dan bu yana 23 Haziran'ı Uluslararası Kadın Mühendisler Günü olarak kutluyor. 2017'de ilk kez uluslararası düzeyde kutlanmaya başlanan Uluslararası Kadın Mühendisler Günü ile ilgili aramalar yoğunlaştı. Vatandaşlar çevresindeki ve tüm kadınların bu özel gününü kutlamak istiyor. İşte Kadın Mühendisler Günü mesajları...

Dünya Kadın Mühendisler Günü mesajları yoğun ilgi görüyor. Bugün 23 Haziran Dünya Kadın Mühendisler Günü kutlanıyor. UNESCO tarafından 2016'dan bu yana 23 Haziran'da kutlanan Uluslararası Kadın Mühendisler Günü 2017'de ilk kez uluslararası düzeyde kutlanmaya başlandı. Kadınların mühendis olmasına teşvik eden bu özel günde kadın mühendislerin gününü kutlamak isteyenler için en güzel mesajları derledik.

DÜNYA KADIN MÜHENDİSLER GÜNÜ NEDİR?

Kadın mühendisler günü ilk kez 2014’te İngiltere’deki Kadın Mühendisler Cemiyeti’nin (Women’s Engineering Society- WES) 95. Kuruluş yıldönümünde Ulusal Kadın Mühendisler günü olarak kutlandıktan sonra tüm dünyaya yayıldı ve 2016’dan itibaren UNESCO himayesinde kutlanmaya başladı.

Büyük ilgi gören ve 2017’de ilk kez uluslararası düzeyde kutlanmaya başlanan Uluslararası Kadın Mühendisler Günü (INWED) global bir etkinlik haline geldi. Etkinliklerin amacı kadınların mühendislik, fen teknoloji ve matematik alanlarında eğitim yapmalarını ve çalışmalarını teşvik etmek.

DÜNYA KADIN MÜHENDİSLER GÜNÜ MESAJLARI ve SÖZLERİ

23 Haziran Dünya Kadın Mühendisler Günü kutlu olsun.

Yeryüzünde gördüğümüz her şey, kadının eseridir. - Mustafa Kemal Atatürk

Kadınların başaramayacakları iş yoktur. 23 Haziran Dünya Kadın Mühendisler Gününüz kutlu olsun.

Kadınlar her alanda olduğu gini mühendislik, fen teknoloji ve matematik alanlarında büyük başarı gösteriyor. Tüm başarılı kadın mühendislerin bu özel günü kutlu olsun.

Başarı değer yaratmakla alakalıdır. Candice Carpenter,

“Başarılı olma yolunda uyguladığı üç altın kuralı var: Ne olursa olsun pes etme, gerektiğinde yardım al ve en zor şartlarda bile gülümsemekten vazgeçme.” Gülsüm AZERİ