22 Nisan Dünya Günü nedir?

22 Nisan Dünya gününe özel bir video hazırlayan Google, böylece her yıl aynı tarihte kutlanan Dünya Günü'nü unutmamış ve büyük destek vermiş oldu. Dünya Günü ile ilgili merak ettiklerinize haberimizden ulaşabilirsiniz.

22 Nisan Dünya gününe özel bir video hazırlayan Google, böylece her yıl aynı tarihte kutlanan Dünya Günü'nü unutmamış ve büyük destek vermiş oldu. Google'ın yayınladığı 1 dakika 45 saniyelik videoda, Jane Goodall adında bir doktorun görüşlerine yer veriliyor

DÜNYA GÜNÜ NEDİR?

22 Nisan Dünya Günü, ilk olarak San Francisco’da 1969 yılında düzenlenen Ulusal UNESCO Dünya Konferansında John McConnell tarafından dünyamızın yaşamı ve güzelliğini kutlayarak karşı karşıya kaldığı çevresel tehditlere dikkat çekmek amacıyla bir özel gün düzenlenmesi fikri ile ortaya çıkmıştır.

John McConnell, Dünya Günü kutlamaları için tarih olarak ekinoks (gece ve gündüzün eşit olduğu) zamanı yani 21 Mart'ı önermiştir. Daha sonra ise çevre sorunlarına büyük bir kamuoyu ile tepki gösteren ilk hareket, Wisconsin Senatörü Gaylord Nelson’un desteği ile ve Denis Hayes'in organizatörlüğünde 22 Nisan 1970 günü ilk Dünya Günü kutlamaları olarak tarihe geçmiştir. Bu kutlamalara yaklaşık 20 milyon kişi katılmış, birçok konferans ve sempozyum düzenlenerek, çevre sorunlarına dikkat çekilerek ABD’nin ilk 'Temiz Hava Yasası' ve 'Temiz Su Yasaları' hazırlanmıştır.

EKŞİSÖZLÜK'TE DÜNYA GÜNÜ

bir gezegenin veya uydunun kendi etrafındaki dönüş hızı ya da yörüngesinde olduğu yıldızın çevresindeki dönüş hızının kaç dünya gününe denk geldiğini belirtir.cümle içinde kullanalım ki, kavram pekişsin.

*dünya ve yeryüzü kavramlarının anlamlarının farklı olması sebebiyle bu özel günün "dünya yeryüzü günü" ya da kısaca "yeryüzü günü" olarak kutlanması daha uygun olacaktır

 * Dünya Günü google tarafından doodle ile anımsatılan gün. ne işe yarar bilmemekteyim.

"dünya dünya günü" denilirse bir anlamı olacak gündür.

"dünya günü" ama dünyada neyin günü diye sormazlar mı google'a sonra?

*anlam veremediğim gün. örneğin babalar gününde diğerleri babaları kutlar, anneler gününde keza aynı şekilde, kadınlar gününde erkekler kutlar, erkeklerin zaten günü yok. peki dünya günü nedir bu durumda? diğer gezegenlerde yaşayanlar mı kutlicak günümüzü? dünya dışında yaşayan akıllı canlılar bulundu da bize mi haber verilmiyor? neler oluyor?

*22 nisanda kutlanan gün. çevreci bir faaliyet olan dünya günü kutlamalarına 1990'da central park'ta katılanların geride bıraktıkları çöp miktarı 100 tondur...

*Barış eylemcisi john mcconnell'in önerisi üzerine 1970'ten beri kutlanan gün.

* Dünya Günü sadece google tarafından kutlanılan gün.

DOODLE NEDİR?

Doodle, her ne kadar çok daha önceden de kullanılan bir terim olsa da internetin ve arama motoru Google'ın ortaya çıkmasından sonra daha farklı bir anlama sahip. 'Duğdıl' şeklinde okunan Doodle günümüzde, arama motoru Google'ın ana sayfasında 'Google' yazan logosunun sanatsal ve dikkat çekici imaj çalışmalarına dönüşmesi anlamına geliyor. Doodle denildiğinde insanların aklına gelen şey dikkat çekici logolar oluyor.

Doodle ne zaman ortaya çıktı?

İnternetin, günlük hayatın vazgeçilmezlerinden biri olmasından sonra Doodle'lar da bir hayli önem taşımaya başladı. Google tarafından oluşturulan ilk Doodle çalışması 20 Ağustos 1998 tarihinde gerçekleşti. İlk doodle 'Burning Man' festivali için yapıldı ve büyük beğeni toplamasından sonra bir gelenek haline geldi.

Doodle'ın popülerlik kazanması

Doodle zaman içerisinde popülerlik kazanmaya başladıktan sonra Google'ın da doodle'lar için verdiği önem giderek arttı. İlk olarak Google, sadece önemli günler için doodle'lar hazırlayıp yayınladı. Ancak günümüzde bu durum giderek arttı ve ünlü kişilerin doğum günlerinden önemli bayramları ya da festivalleri kutlamak için de özel doodle'lar hazırlanmaya başladı.

Doodle sadece görsellerden ibaret değil

Doodle çalışmaları ilk etapta yalnızca görsellerden ibaretti. Ancak zaman içerisinde bu durumda da değişikliğe gidildi. Günümüzde doodle çalışmaları bir animasyondan ya da video içerikten oluşabiliyor. Bu noktada Google tarafından belirlenen tasarım ekibinin yaratıcılıkları da önemli bir fark ortaya koyuyor. Google'ın yaratıcı ekibi tarafından hazırlanan doodle'lar hem bir geleneği devam ettiriyor hem de dikkat çekici çalışmalar ortaya koyulmasını sağlıyor.