Cumhurbaşkanı Erdoğan neden 20:53'te açıklama yapıyor? 2053 ne anlama geliyor?

Cumhurbaşkanlığı İletişim başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu akşam saat 20.53'te millete sesleniş konuşması yapacağını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayasofya'nın Diyanet İşleri Başkanlığına devredilerek ibadete açılmasına yönelik Cumhurbaşkanlığı Kararını ''hayırlı olsun'' mesajıyla paylaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya'nın Diyanet İşleri Başkanlığına devredilerek ibadete açılmasına yönelik Cumhurbaşkanlığı Kararını "hayırlı olsun" mesajı ile duyurdu. Cumhurbaşkanlığı İletişim başkanı Fahrettin Altun Başkan Erdoğan'ın bu akşam saat 20.53'te millete sesleniş konuşması yapacağını açıkladı.

2053 NE ANLAMA GELİYOR?

İstanbul'un fethinin 600. yıldönümü olan 2053 yılı için Erdoğan liderliğinde bir vizyon belirlendi. Erdoğan, İstanbul'un fethinin 600. yılı olan 2053'ü, Türkiye'nin yükselişi için önemli bir sıçrama noktası olarak görüyor.

Ayasofya ne demek, ne anlama geliyor?

Ayasofya'da ilk namaz ne zaman, hangi gün kılınacak? İbadet tarihi belli oldu mu?

AYASOFYA İBADETE AÇILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay'ın Ayasofya kararının ardından Twitter hesabından bir mesaj paylaştı.

'Hayırlı olsun' mesajını yazan Erdoğan, Ayasofya'nın Diyanet'e devredildiğini ve ibadete açılmasına karar verildiği duyurdu.

Ayasofya cami tarihi nedir, ne zaman yapıldı?

Necip Fazıl Kısakürek'in Ayasofya sözleri nasıl?

CUMHURBAŞKANLIĞI KARARINDA ŞU İFADELERE YER VERİLDİ:

"İstanbul İli, Fatih İlçesinde bulunan Ayasofya Camiinin müzeye çevrilmesi hakkındaki 24/11/1934 tarihli ve 2/1589 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı, Danıştay Onuncu Dairesinin 2/7/2020 tarihli ve E:2016/1615, K:2020/2595 sayılı Kararı ile iptal edildiğinden, Ayasofya Camiinin yönetiminin 22/6/1965 tarihli ve 633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkındaki Kanunun 35'inci maddesi gereğince Diyanet İşleri Başkanlığı'na devredilere ibadete açılmasına karar verilmiştir."

Ayasofya Cami nerede, nasıl gidilir?