2020'yi böyle kabul edelim
2021 yılı özgürlük getirecek

Birçok felaket ve badireler atlattığımız 2020'nin ilk yarısı geride kaldı. Peki ikinci yarısında bizleri neler bekliyor? Sosyal medyadaki paylaşımlarıyla dikkatleri üzerine çeken Astrolog Elvan Yarma, Türkiye'yi ve dünyayı nelerin beklediğine dair öngörülerini anlattı. Bakalım gökyüzü, yıldızlar bundan sonrasını nasıl etkileyecek?

HABER: YELİZ COŞKUN/ yeliz.coskun@aksam.com.tr

Hem dünya tarihi için hem de kişisel etkileri açısından 2020 yılına tarih kitaplarının çok geniş bir yer vereceği belli. Bir daha bu kadar yoğun göksel fenomeni 2070 yılında görebileceğiz... Astrolog Elvan, 2020’nin kalan 6 ayında bizleri nelerin beklediğini şu sözlerle anlattı…

“Hazirandaki Güneş ve Ay tutulmaların enerjisini hâlâ hissederken, bir bomba da temmuz başında patlayacak. 5 Temmuz’da Oğlak burcundaki Ay tutulmasıyla bir dönem kapanacak. Burçlar bazında baktığımızda Yay, İkizler, Başak ve Balık burçları için kadersel değişimler başlıyor. Yengeç ve Oğlak burçları ise hayatlarındaki köklü ve yeni adımlara dair son bir keskin viraja girecekler.”

MERKÜR RETROSU BİTECEK, RAHATLAYACAĞIZ

“Temmuz ve ağustosta nefes alabileceğimiz zamanlar olduğu için şanslıyız. Kişisel adımlarınız açısından iyi değerlendirmenizi tavsiye ederim. 13 Temmuz’da Merkür retrosu sona erecek ve zihinsel olarak rahat bir nefes alacağımız bir yaza adımızı atacağız. Tabi korona sürecinin ekonomik ve toplumsal etkilerini 21 Haziran Güneş tutulması ve 30 Haziran’daki Pluto-Jüpiter kavuşumuyla sert bir biçimde hissetmeye başlayacağız. 21 Haziran’daki Güneş tutulmasının en derinden etkileyeceği ülke ise Amerika. Dünya genelinde; eylül sonuna kadar birçok büyük şirketin iflasına şahit olabiliriz.”

9 EYLÜL VE 15 KASIM TARİHLERİNE DİKKAT

“Bu tarihlerde olası terör olayları, saldırılar, savaşlar, bombalı eylemlere şahit olacağız. Mars, Koç burcunda retro yapacak. Bu saldırılar özellikle bir kiliseye düzenlenebilir ya da bir mabede. Ay düğümleri İkizler ve Yay aksına geçtiğinde dini açıdan önemli olan yerlere saldırılarla karşılaşabiliriz. Ve bu etki 2022 yılına kadar zaman zaman kendini gösterecek. İlk göstereceği zaman dilimi ise 2020 sonbaharı. Ayrıca dini ibadet yerleri ve din adamlarıyla ilgili konular gündemde olacak. Bir din adamının hayata vedası da gündem yaratabilir.”

“2019'da ocak ve şubat aylarında ülke ve dünya gündeminde olan konularla ilgili sert gelişmeler yaşanabilir. O dönemde gündeme gelip de çözülmeyen konular sonbaharda çözüme kavuşacak. 2019 kışına baktığımızda, Amerika’nın gündemde olduğunu görüyoruz. DEAŞ meselesi dünyayı meşgul etmeye devam ediyor. Ayrıca petrol boru hattından çıkan patlamalar sonucu ölümler, kiliseleri hedef alan saldırılar, toplu mezarların bulunması, ülkeler arası çatışmalarda kadın ve çocukların öldürülmesi, askeri hedeflere saldırılar ve benim en çok dikkatimi çeken, ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un arasında Vietnam’ın başkenti Hanoi’de düzenlenen ikinci zirvede anlaşmanın sağlanamaması. Şimdi bu dönemlerde çözülemeyen tüm sorunlar eylül ayı itibarıyla patlak verecek ve çok daha sert yaptırımlara gidecek. Özellikle de Trump ve Kim Jong-un’un gündemde olacağı bir döneme gireceğiz.”

TRUMP ÇEKİLEBİLİR

“Tarihe baktığımızda, Mars’ın Koç burcunda retrosu 1941 Eylül’ünde gerçekleşiyor. İkinci Dünya Savaşı’nın en sert etkilerini tüm dünyanın hissettiği bir dönemi… O günlerde dünyada neler olmamış ki; - İlk kez bir ABD gemisi, bir Alman denizaltısının hücumuna uğradı. - İran’da Şah Rıza Pehlevi tahtan indirildi. - Alman işgalindeki Sırbistan’da binlerce sivil öldürüldü. - Pearl Harbor Saldırısı da hemen Mars retrosunun ardından gerçekleşiyor.

Tarih, tekerrürden ibarettir. Dilerim kolektife dair bir savaşı tetiklemez bu tutulmalar ama sonbaharda dünya üzerindeki büyük güçlerin ve liderlerin gündemde olacağını göreceğiz. Ve güç dengelerinin değişmeye başladığı 2020 yılı itibarıyla bambaşka bir sürece adım atacağız. Hazirandan sonra Yay ve İkizler aksından en çok etkilenen lider Donald Trump. Önümüzdeki 2 yıllık dönemde, yönetimden çok ani bir şekilde çekilebilir, halkın tepkileri büyür ve Amerika’da çok daha büyük bir kaosa sebebiyet verir. Artık Trump’ın tutulmalarla sınavı başlıyor diyebiliriz. Çin’e gelecek olursak, tutulmalardan sağ çıktı ve önümüzdeki süreçte oldukça güçlenecek. Dünya devleri dediğimiz noktada adından söz ettirecek. Dünya ticaretini tekrar eline alır ve diplomatik süreçlerde de ön planda olup, gücünü gösterecek ülkelerden.”

İKİNCİ DALGA EYLÜLDE

“Koronavirüse gelecek olursak; Eylül ortası itibarıyla ikinci dalga ihtimalinden bahsedebiliriz. Dikkatli olmakta ve önlemlerimizi almakta fayda var. Koronayla ilgili en sert tarihler; 28 Eylül ila 15 Ekim arası… Özellikle bu dönemlerde salgına dair gelişmeler yaşanabilir. Rakamlarda tekrar artış olabilir ve sonucunda sonbaharda salgın sebebiyle tekrar evlere kapanabiliriz. Koronavirüse dair bilimsel gelişmeler ya da aşı çalışmalarının olumlu sonuçlarını almaya ise Eylül ayında dünya çapında duyurulacak haberlerle alabiliriz. Ve tahminimce aralık sonundaki Jüpiter Satürn’ün Kova burcunda kavuşumuyla koronayla ilgili sonun başlangıcına adım atacağız. Tedavi şekli ve yöntemi kesinleşebilir. 2021 yılı daha keyifli ve özgür gelecek hepimize!”

GÜNEŞ TUTULMASI TÜRKİYE’Yİ ETKİLEYECEK

“Türkiye’ye gelirsek; haziran sonuna kadar dikkat etmemiz ve kurallara harfiyen uymamız gerekiyor. Çünkü Mars Balık seyrinde korona salgını rakamlarını ve yayılma hızını tekrar artırıyor. Korona inişli çıkışlı seyriyle yıl sonuna kadar etkin olacak ve aralık sonundaki Satürn-Jüpiter kavuşumuyla etkisini azaltacak. O sebeple 2020 yılını sağlığımızı güçlü tutarak, biraz daha izole yaşayarak geçireceğiz. Yarın yaşanacak Güneş tutulması Türkiye için de oldukça önemli. Bu tutulmayla Türkiye; sınırları ve sınır güvenliğiyle ilgili daha önce önüne gelen ve çözüme ulaşmamış konularla ilgili yeni adımlar atacak. Askeri meseleler önümüzdeki 6 aylık dönemde oldukça gündemde. Askeri harekatlar, sınırlarla ilgili uygulanacak yeni kararlarla eskiden kalma sorunlar tekrar gündeme gelebilir ve bunların çözümü için güçlü adımlar atılır. Ayrıca kadına şiddet ve aile içi şiddet konularına dair yasalarda yeni düzenlemelere şahit olacağız. Geçtiğimiz yıllarda kamuoyunda infial yaratan bir kadına şiddet davası da bu dönemde çözülebilir. Temmuz ortaları itibarıyla Türkiye ve Amerika ilişkileri oldukça gündemde olacak. Ayrıca başka ülkelerle işbirlikleri, uluslar arası yeni anlaşmalar gündeme gelebilir. Ekonomik anlamda güzel haberleri ya da projeleri 20 Temmuz itibarıyla göreceğiz. Eylül başı itibarıyla Türkiye’nin 11. evinde etkili olacak gökyüzü hareketleri sebebiyle partiler arası ayrışmalar bizleri bekliyor. 31 Mart seçimleri için ittifak yapan İYİ Parti ve CHP arasında da anlaşmazlıklar söz konusu olabilir. Ulaşım ve haberleşme sistemiyle ilgili yeni projeler hayata geçirilecek. Sonbaharda Türkiye, bir sanatçısıyla uluslararası alanda gündeme gelebilir ve bir başarı kazanabilir.”

17 AĞUSTOS DİLEK VAKTİ

En şanslı burçlar: Başak, Boğa ve Aslan. Sinirleri sınanacak burçlar: Koç, Yengeç, Oğlak, Terazi, Yay ve İkizler.

17 Ağustos’ta Merkür Güneş’le kavuşacak ve Mars’tan aldığı destekle planladığınız işleri hayata geçirme fırsatı verecek. O günü mutlaka değerlendirin. Dilek ve dua kapılarının da açılacağı bir gün olacak.

2020 yılında en çok sorulan sorulardandı; düğün ve nişan gibi özel olayları hangi tarihlerde yapalım? Hangi tarihler şanslı diye…

20 Temmuz’da Yengeç burcundaki Yeni Ay'la ilişkilerde aile ve yuva kurmaya dair adımlar atılmaya başlanabilir. Yine ağustos da düğün ve nişan yapmak için güzel zamanlama. Halaylı düğünler olmasa da nikah yaparak ilişkinizi resmiyete taşıyabilirsiniz. Aşk ve ilişkilerde; 3 Ağustos - 8 Ağustos güzel ve şanslı tarihler. Eylül başına kadar bu güzel etkiyi kullanabilirsiniz. Çünkü sonbahar sert geçecek!

2020’nin ikinci yarısı burçları nasıl etkileyecek?

Koç: Haziran sonunda Mars burcunuzda ilerleyecek ve yaklaşık 6 ay boyunca burada kalacak. Enerjisini doğru kullanan Koç burçları yeni fırsatlar elde edebilir. Özellikle de yaz aylarında. Ama sonbaharda sinirleriniz hayli gergin olacak, fevri davranırsanız zararlı çıkan siz olursunuz. Ev, aileyle ilgili sorumluluklar, işte yaşayabileceğiniz bitişler sabrınızı zorlayacak. Enerjiniz, Temmuz sonu yükselecek, yeni başlangıçlar için değerlendirebilirsiniz.

Boğa: Bu sene birçok Boğa krizi fırsata çevirdi, Temmuz ayında şanslı gelişmeler kapınızı çalabilir. Aşk ve ilişkiler konusunda Ağustos ayında keyfiniz yerine gelecek. Arkanızdan çevrilen dolaplar ya da gizli düşmanlıklar konusunda dikkatli olmakta fayda var. Çok şey öğreneceksiniz ve duyduklarınıza oldukça şaşırabilirsiniz. Bebek bekleyen Boğa burçları bu sene hayallerini gerçekleştirebilir. Finansal açıdan da güçlenecekler.

İkizler: Ay düğümlerinin burcunuza geçmesi ile 2022 yılına kadar sürecek değişiminiz Haziran itibariyle başladı. 30 Kasım’daki Ay tutulması ile hayatınızda bir dönemi kapatıp, bambaşka bir sürece adım atmaya başlayacaksınız. Evli İkizler burçlarının evlilikleri sınanacak, bazıları boşanma kararı alabilir. Ortaklıklar konusunda da kopuşlar ve sonlanmalar söz konusu. Maddi krizlere dikkat, canınızı sıkabilir. İkizler burçları imajlarıyla ilgili de büyük bir değişime girecekler. Bu yaz bol bol yolculuk yapacaksınız ve bu size çok iyi gelecek. O yolculuklardan birinde hayatınızı etkileyecek bir fırsatla karşılaşabilirsiniz.

Yengeç: İki yıldır feleğin çemberinden geçen Yengeç burçları, 2020’nin ikinci yarısında nefes almaya başlayacaklar. Hayatlarındaki dönüşümü tamamlamak için son bir viraj kaldı. Sabırlı olmalarını tavsiye ediyorum. Mars’ın Koç burcundaki seyri sebebiyle gergin, öfkeli hissedebilirler. İş hayatında oldukça yoğun bir döneme girecekler. Ama unutmayın ki, en büyük zaferler mücadeleden sonra gelir. Temmuz ve Ağustos ayları hem aşk hem de işte kazançlı çıkacaklar. Maddi olarak Eylül ayı itibariyle rahata erecekler.

Aslan: Yıldızı parlayacak burçlardan. Mars 6 ay boyunca Koç burcunda hareketine devam ederken, Aslan’lara güç, destek ve mücadele şansı getirecek. Ay düğümlerinin de burçlarına destek vermesiyle daha da göz önünde olabilirler. Özellikle Temmuz ayından itibaren yalnız Aslan burçlarının hayatına bir partner girebilir. Maddi olarak da sürümcemede kalan işlerinizle ilgili geri dönüşler Eylül itibariyle olacak. Sağlığınıza dikkat edin, ertelediğiniz kontrollerinizi ihmal etmemeye bakın.

Başak: 2020’nin bir diğer kazananı da Başak burcuydu. Şimdi çalışmalarının ve emeklerinin karşılığını alma vakti. Yani bir nevi hasat zamanı. Eylül ayı itibariyle sağlığınıza dikkat edin. Ani sağlık problemleriyle uğraşmak durumunda kalabilirsiniz. Ani bir ameliyat durumu da gündemde olabilir. Temmuz, Eylül ve Kasım aylarında da kazançlı adımlar atabilirsiniz. Ev almak, ev değiştirmek gündeminizde olabilir. Aile bireyleriyle ilgili yaşanacak krizlere dikkat. Burada zaman zaman sorumluluk almak sizi yorabilir. İşle ilgili krizler de zaman zaman yoracak.

Terazi: Oğlak ve Yengeç’teki tutulmalardan en çok etkilenenlerden biri de Terazi burçlarıydı. Özellikle de iş konusunda. Kimi iş değiştirmiş, kimisi işleriyle ilgili büyük sıkıntılara girmiş olabilir. Ortaklarınızla ilgili sorunlara dikkat etmelisiniz, önemsiz olduğunu düşünmeyin ve çözün! Evli Terazi’lerin evlilikleriyle ilgili hasır altı ettikleri konular gün yüzüne çıkacak ve bununla mücadele etmek durumunda kalacaklar. Gerekirse savaşacaklar. Mücadele edecekleri ama çevrelerinden destek alacakları bir döneme girecekler. Bazı Terazi burçları için taşınma, ülke ve şehir değişimi gündemde olacak.

Akrep: 2020’yi diğer burçlara göre az hasarla atlattınız. Şimdi geldik ikinci raunta. Temmuz ve Ağustos aylarında maddi konularla ilgili güzel destekler alabilir ve beklediğiniz bir para varsa bunun gelişiyle rahatlayabilirsiniz. Eylül itibariyle sağlığınıza ekstra özen gösterin. Beklenmedik krizlerle karşılaşabilirsiniz. Miras, davalar, ameliyatlar, hastanelerle ilgili konular gündeminizde olacağa benziyor. İş hayatınızda çalışma ortamınızda anlaşmazlıkları çözmeniz gerekecek.

Yay: İkizler gibi, feleğin çemberinden geçmeye hazırlanan bir diğer burç ise Yay’lar. 2022’ye kadar sorumluluk almanız gereken meseleler olacak. Bekar Yay burçları için bu bir ilişkinin sorumluluğunu almak ve evlilik olabilir. Özgürlüğüne düşkün Yay burçları için sabırlarının sınanacakları bir süreç başlıyor. Doğru iletişimle sorunlarını çözebileceksiniz, kaçmayın. Evli Yay burçları ise evliliklerindeki krizlerle yüzleşecekler. Parasal konular gündeminizde olacak ve emeklerinizin karşılığını alacaksınız.

Oğlak: Sabır taşı olan Oğlak’lar! Özellikle Oğlak burcunun son 10 günü doğanlar için oldukça sınayıcı, zaman zaman zorlayan ama fırsatları da beraberinde getiren bir yıl 2020. Emeklerinin karşılığını Eylül ve Kasım aylarında alabilirler. İş yerinde yaşanacak krizleri soğukkanlılıkla yönetirlerse kazanan onlar olur. Bu sene yine çalışmaya devam ama ödülleri de gelecek. Bekar Oğlak burçları için Haziran sonundaki Güneş tutulması evlilik ve birliktelikler getirebilir.

Kova: Aralık’ta Satürn’ün tekrar burcunuza geçmesi ile zaman zaman zorlanmalar ve hayallerinize dair, yapmak istediklerinize dair engellerle karşılaşabilirsiniz. Sabırlı olmalısınız. Gökyüzü size, toplum önünde olma, kendini gösterme konusunda şans ve fırsatlar getirecek. İyi değerlendirin. Eylül ayından itibaren yakın çevreniz, kardeşleriniz ve akrabalarla ilgili konular sınayıcı olabilir. Aşk ve ilişkiler konusunda dönüm noktasına girebilirsiniz. Bekar Kova’lar hayatlarını değiştirecek bir ilişkiye adım atabilir. Bebek bekleyen Kova’lar için müjdeli haberler gelebilir.

Balık: Çevrenizin, arkadaşlıklarınızın değiştiği ve sınandığı bir dönemden geçtiniz. Ama bu değişim size iyi geldi, böyle yola devam. Ağustos ayı itibariyle aşk hayatınız oldukça canlanacak, arkadaşlarınızdan destek alacaksınız ve daha popüler olacaksınız. Maddi konular Eylül itibariyle biraz sizi zorlayabilir. Ekstra harcamalara dikkat! Taşınma, ev değişimi, kardeşlerle ilgili konular gündeminizde olacak. Zaman zaman kendinizi kapatabilir ve anlaşılmıyor hissedebilirsiniz. Doğru iletişim kurarak işin içinden çıkabilirsiniz.