Bakanlık 19 bin işçi alacak! Başvurular İŞKUR'dan toplanacak

Sağlık Bakanlığı 2018 yılı içerisinde 19 bin kamu işçisi alımı yapacak. Başvurular İŞKUR üzerinden gerçekleşecek, kpss şartı aranacak. Başvurularda KPSS şartı aranacak. İŞKUR üzerinden kamu işçisi alımlarında KPSS şartı aranıyor. 2018 sağlık personel alımı ve şartları ile ilgili yüzbinler haber bekliyordu.

Sağlık Bakanlığı'nın 2018 yılı kamu işçisi alımları için bu yıl geçtiğimiz yıllara göre farklı bir yol izlenecek. Kamuda taşeron işçiliğin kaldırılmasıyla birlikte, Sağlık Bakanlığı bundan sonraki alımlarını İŞKUR üzerinden gerçekleştirmek durumunda kaldı. 

19 BİNİ İŞÇİ, 27 BİNİ SÖZLEŞMELİ 10 BİNİ DOKTOR 56 BİN KİŞİ ALINACAK

Sağlık BakanıAhmet Demircan, şu bilgileri verdi: "Şu anda bizim döneme ait kuralarımızın sonucu yani Devlet Hizmet Yükümlülüğüyle ilgili bekleyen sayımız çok az. Onlar da güvenlik soruşturmaları bittiğinde atanıyor. Atanamayan arkadaşların da neden atanamadıklarını bildiriyoruz. 2018 yılında 27 bin ebe, hemşire ve sağlık personeli, 19 bin işçi alınacak. Doktorlar, mecburi hizmet olduğu için hemen kadroya alınıyor. Yaklaşık 10 bin civarında da doktorlarımız alınacak."

EN ÇOK PERSONEL ALIMI YAPACAK BAKALIKLARIN BAŞINDA GELİYOR

Sağlık Bakanlığı 2018 yılı bütçesinin Türkiye Büyük Millet Meclisinde gerçekleştirilen görüşmeleri esnasında Sağlık Bakanlığına alınacak personel sayısı da gündeme geldi. Sağlık Bakanlığı en çok personel alımı yapılacak bakanlıklar arasında yer almaktadır. Alınacak personel kadroları içerisinde Sağlık Denetçisi, Mühendis, Uzman, Tekniker, Şehir Plancısı, Sosyolog, Avukat, İmam-Hatip, İç Denetçi, Eğitim Uzmanı, Şoför, Memur, Veteriner Hekim, Tıbbi Teknolog, Hemşire, Ebe, Sağlık Memuru, Aşçı, Hizmetli, Diş Protez Teknisyeni, Laborant gibi kadrolarda alım yapılacak.