LGS sonuçları 2018 YEP puanları ve yüzdelik dilimler e-okul'da

2018 LGS sonuçları son dakika LGS YEP puanları ve yüzdelik dilimler e-okul e-okul.meb.gov.tr'de. LGS Yerleştirme Puanları-YEP 2018 MEB'in internet sayfası meb.gov.tr'den öğrenilecek.

2018 LGS sonuçları son dakika LGS YEP puanları ve yüzdelik dilimler e-okul e-okul.meb.gov.tr'de. LGS YEP puanları 2018 yüzdelik dilimler tam listesi e-okul.meb.gov.tr'den ne zaman açıklanacak? 2018 LGS sonuçları, LGS YEP puanları ve LGS yüzdelik dilimler erişim ekranı aksam.com.tr'de olacak. 

2018 LGS TERCİH YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK - TIKLA ÖĞREN 

2018 YILI SINAVLI SINAVSIZ LİSE KAYITLARI İÇİN TIKLAYINIZ

LGS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR? TIKLAYIN

2018 İSTANBUL LİSE TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

2018 ANKARA LİSE TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

2018 LGS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

MEB GİRİŞ EKRANI

EOKUL GİRİŞ EKRANI

LGS sonuçları açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığınca liselere geçişte uygulanan merkezi sınavın sonuçları www.meb.gov.tr adresinden açıklandı.  Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) liselere geçişte uygulanan merkezi sınavın sonuçları saat 16.00'da www.meb.gov.tr adresinden açıklandı.

Liselere geçiş sınavı ortaokul son sınıfta okuyan öğrencilere yönelik 2 Haziran'da düzenlenmişti.

LGS YEP PUANLARI NASIL VE NEREDEN ÖĞRENİLECEK

LGS Yerleştirme Puanları-YEP 2018 MEB'in internet sayfası meb.gov.tr'den öğrenilecek. YEP sonuçlarının açıklanması ardından veliler MEB'in Sınav Sorgu Ekranı'na girerek öğrencinin TC kimlik numarası, doğum tarihi ve güvenlik kodu bilgisini girerek YEP 2018 sonuçlarına ulaşabilecekler.

e-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ MOBİL GİRİŞ EKRANI 2018

Peki e-okul veli bilgilendirme sistemi mobil giriş nasıl yapılır, e-okul vbs mobil uygulama indirme nasıl oluyor? İşte detaylar... İnternet üzerinden yapılan işlemlerin çok daha pratik bir şekilde gerçekleştirilmesi adına Milli Eğitim Bakanlığı tarafından aynı zamanda e okul mobil uygulama da oluşturularak kullanıma sunulmuştur. E okul mobil uygulamasında kişilerin bilgi alabilmesi adına aynı internet üzerinden işlem yapar gibi işlem yapması ve bilgilerine ulaşması gerekecektir. Bu noktada e okul mobil uygulamasında da yine öğrencilerin üyelik bilgilerinin üzerinden sisteme erişim sağlanmalıdır. Sorgulama sitesindeki e okul veli girişi yazısındaki gibi kişiler veli girişi için online sistemleri tercih edebileceği gibi aynı zamanda mobil uygulamaları da kullanabilir. Mobil uygulamalar iki farklı şekilde hazırlandığından dolayı telefonlardaki işletim sistemlerine göre seçim yapılabilir. 

LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN?

MEB yetkililerinden alınan bilgiye göre, liselere yerleştirmeler için adrese dayalı sistemde tercihler, yerelde oluşturulan Ortaöğretim Kayıt Alanları'na göre yapılacak. Kayıt alanları, ortaokulların kontenjanları göz önünde bulundurularak, öğrencilerin evlerine en yakın olan liseler çerçevesinde belirlenecek. Kayıt alanında bütün lise türleri (Anadolu lisesi, Anadolu meslek lisesi, Anadolu imam hatip lisesi) yer alacak. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından (MEB), adrese dayalı sistemle liselere yerleştirme tercihleriyle sınavla öğrenci alacak liselere yerleştirme tercihleri ve pansiyonlu okullara tercihler, aynı anda 2 Temmuz-13 Temmuz tarihlerinde alınacak.