ATA AÖF final sınav soruları açıklandı mı?

ATA AÖF geçme notu ve puan hesaplama yöntemi ATA AÖF sınavına girecek öğrencilerin merakla araştırdığı konuların başında geliyor. ATA AÖF sınav takvimi de önem kazandı. 20-21 Ocak 2018 ATA AÖF final sınavlarının ardından bütünleme ne zaman sorusunun cevabı öğrenciler tarafından araştırılıyor.

Sınavlardan istediği sonuçları alamayan öğrenciler de bütünleme sınavı ne zaman sorusunun yanıtını merak ediyor. 20 Ocak 2018 Cumartesi ve 21 Ocak 2018 Pazar günlerinde farklı oturumlarda yapılacak AÖF sınavları her iki günde de 09.30'da başlayacak. Her bir oturum için sınava girecek adaylara 30 dakika süre verilecek. 

ATA AÖF BÜTÜNLEME SINAVI NE ZAMAN?

ATA AÖF bütünleme sınavları 24-25 Şubat 2018 tarihlerinde yapılacak.

ATA AÖF PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinde okuyan öğrencilerin merak ettiği sorulardan bir tanesi ders geçme sisteminin nasıl uygulandığı ile ilgili.

Ders Başarı Notunun Hesaplanmasında:

a) Blok uygulama dersleri hariç, diğer derslerde ara sınavların yüz yüze yapılması halinde ders başarı notuna ara sınav puanının katkısı %30, yarıyıl/yılsonu/bütünleme sınav puanının katkısı %70’tir.

b) Ara sınavların çevrimiçi (online) olarak yapılması halinde  ders başarı notuna ara sınav puanının katkısı %20, yarıyıl/yılsonu/bütünleme sınav puanının katkısı %80’dir.

c) Blok uygulama derslerinden uygulama sonucunda alınan puan ara sınav puanı, teorik sınav sonunda alınan puan ise yarıyıl sonu sınav puanı olarak değerlendirilir. Başarı notu hesaplamasında ara sınav puanının katkısı %60, yarıyıl sonu sınav puanının katkısı %40 olarak alınır. Blok uygulama derslerinde bütünleme sınavı yapılmaz.