Arefe günü bugün bankalar açık mı?

Ramazan Bayramı 2018 Bankalar, Borsa, Tapu Müdürlüğü, Noter, Trafik Tescil, Hastaneler, PTT, Belediyeler ve diğer resmi kurular kapalı mı? Tatil süresi ne kadar resmi işlemler Bankacılık İşlemleri olan EFT Havale gibi işlemler nasıl olacak tatil uzadı mı kısaca bilgi vermeye çalışalım.

2018 Arefe günü bugün bankalar açık mı, arefe günü bankalar kaça kadar açık? Ramazan Bayramı tatili 2018 resmi günler takvimine göre 14 Haziran perşembe günü öğleden sonra başlayacak. 3 gün süren Ramazan Bayramı'nın 1. günü 15 Haziran cuma olacak, bayramın son günü ise 17 Haziran pazar günü olacak.Dolayısıyla banka şubeleri, PTT ve noterler 14 Haziran perşembe öğleden sonra tatil olacak. 

BANKA, NOTER VE PTT ŞUBELERİ AÇIK OLACAK

Ramazan Bayramı tatili 2018 resmi günler takvimine göre 14 Haziran perşembe günü öğleden sonra başlayacak. 3 gün süren Ramazan Bayramı'nın 1. günü 15 Haziran cuma olacak, bayramın son günü ise 17 Haziran pazar günü olacak.Dolayısıyla banka şubeleri, PTT ve noterler 14 Haziran perşembe öğleden sonra tatil olacak. 

İDARİ İZİN SÖZ KONUSU DEĞİL

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Ramazan Bayramında idari izin kararı alınmadığını açıkladı. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısı devam ederken gazetecilere açıklamalarda bulundu. Ramazan Bayramı'na çok az bir zaman kaldığına işaret eden Bozdağ, "Ramazan Bayramı nedeniyle idari tatil verme durumu söz konusu değil. Çünkü Ramazan Bayramı cuma gününe, hafta sonuna denk geliyor. Bu nedenle Bakanlar Kurulu idari bir tatil kararı alma gereği duymamıştır." dedi.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN BAŞLIYOR

Ramazan’ın 1. günü 16 Mayıs 2018’e denk geliyor. Ramazan ayının bitişi ise 14 Haziran Perşembe akşamı olacak. 15 Haziran ise Ramazan Bayramının birinci günü. 17 Haziran Ramazan Bayramı’nın son günüdür.

Diyanet İşleri Başkanlığı internet sitesinde yer alan dini günler takvimine göre Ramazan Bayramı, 15 Haziran'da kutlanmaya başlanacak ve üç gün sürecek

14 Haziran Ramazan Bayramı Arifesi

15 Haziran Ramazan Bayramı 1.gün
16 Haziran Ramazan Bayramı 2.gün
17 Haziran Ramazan Bayramı 3.gün