2017 yılı erken emeklilik konusundaki son gelişmeler neler?

2017 yılı erken emeklilik konusundaki son gelişmeler nedir? Hangi şartlarda ve süreyle fiili hizmet süresi zammından (yıpranma payı) yararlandırılacağı konusu yeniden değerlendiriliyor.

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların merakla beklediği erken emeklilik konusunda gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Erken emeklilik şartlarının neler olduğu, kimlerin bu haktan yararlanabileceği gibi çok fazla aranan soruların cevaplarını derledik, haberimizde bulabilirsiniz.

EN SON YAPILAN SÖZLEŞMEDE GÜNDEM OLMUŞTU

 
Kamu kurum ve kuruluşlarının çeşitli kollarında meslek sahibi olan bireyler tarafından büyük bir dikkatle beklenen erken emeklilik isteği, en son yapılan toplu sözleşme toplantısına da damga vurmayı başarmıştı. Birçok farklı hizmet kolundan erken emeklilik talebinin gelmesiyle birlikte bir komisyon kurulması kaçınılmaz olmuştu. Böylece bu konu ile ilgili sorunları çözmek amacıyla bir komisyon oluşturulmasına karar verildi. Verilen bu kararın ardından toplantı sonrası hareket geçen yetkililer, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde erken emeklilik komisyonunu oluşturdu.
 
ÇALIŞMALAR SON SAFHADA
 
Son gerçekleşmeler ile birlikte yapılan çalışmalarda sona geldiği belirtiliyor. Çalışmaların tamamlanması, hangi hizmet kollarında ve kimlerin ne şekilde hizmet süresi zammı olan yıpranma payından kazanç sağlayacağına yönelik ön metinler oluşturuluyor.
 
Çalışmalar sonucunda komisyon tarafından hazırlanacak olan rapor ile birlikte bir yasa tasarısının oluşturulması ve bu tasarının Meclis’e sunulması gerekiyor. Ardından yasa tasarısı Meclis’ten geçmeyi başarırsa Resmî Gazete’de yayımlanacağı tarihten ya da yayımlanmış olduğu sayıda belirtildiği tarihten itibaren yürürlüğe girecek. Yapılan çalışmalarda erken emeklilik için ön planda olan hizmet kolları arasında sağlık çalışanlarının başı çektiği söyleniyor.